2009

går mot slutten.  Siden huset er strøkent, alle julepakkene kjøpt inn og alle kakene bakt. Det er kun juletreet som skal pyntes, og det er enda flere dager igjen til jul.
Da er det tid til å sitte her foran PC og mimre tilbake på året som snart ebber ut.
12. februar er en dag jeg vil huske lenge.  Jeg skulle reise på ett to-dagers møte i Oslo, men kvelden før datt tempen på Vilja og neste morgen var den på veg opp igjen.  Møtet ble det ikke noe av for mitt vedkomne, og før natta kom, hadde vi 8 søte, frisk små valper i huset.  Siden dette har mye av vår fritid dreid seg om valper, valpekjøpere og andre hundemennesker.  Utrolige mange hyggelige mennesker har vi truffet, og når vi i går var ferdige med vårt årlige julebrev, gjenspeilte det seg der også.  Masse hundevenner får julebrev fra oss i år.  Og vi har allerede fått masse julehilsener, også fra hundevenner.  Og enda er det mange dager til jul.

Jeg har oppdatert valpedagboken for siste gang, i år.  Det er lenge siden forrige gang nå.  Jeg får vel gi den siden et nytt navn etter hvert.  A-kullets side.  Vi har i dag snakket om kullet, og nå husker vi snart kun de positive opplevelsene ved kullet, alt arbeidet begynner å gå over i glemmeboka.  Jeg har på følelsen at det kommer ett nytt kull fra oss i løpet av 2010.  Sarko's B-kull er under planlegging.

Når jeg ser tilbake på 2009, er selvfølgelig valpekullet noe jeg vil huske.  Det var ett stort øyeblikk.  En annen stor begivenhet var Finlandsturen sammen med Mette og Pippi.  Den hadde vi snakket om lenge og så plutselig var vi der.  Vi hadde en kjempefin tur sammen og alt gikk så bra.  Til og med det finske sporchampionatet til Mette og Pippi gikk i boks. Jeg tok litt av æren for det championatet.  I tillegg så fikk jeg hilse på både Anu og Alma.  Og at Alma kjente meg igjen, var jo heller ikke så dumt.

Med dette flotte julebilde av Akira så vil:

KENNEL SARKO ØNSKER ALLE EN RIKTIG
 GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR,

and to our friends in Soumi;  Hyvää Joulua!

A-kullet er 10 måneder

12. des
Store gratulasjoner til fantastiske eierne av A-kullets valper.  I dag er valpene 10 mnd. Her hjemme steller vi i stand til, nei ikke til bursdag for valpene, men til Rakfisklag for gode venner.  Rakfisk er ikke noe for hunder, selv om de tror at de liker det. 
Jeg har også vært på Felleskjøpet i dag.  I Skien har de åpnet ny flott butikk.  Jeg kjøpte en flaske med SHOWSHEEN som jeg tenkte at jeg skulle bruke neste gang jeg skal på fjellet.  Håper at den hjelper slik at det ikke så blir så mange baller på mine hunder.


Aronda 14 dager gammel    -    Aronda i Rondane 10 mnd gammel
 

Enda en flott dag på fjellet,
men var det det for hundene?

6. des
I dag ble det en liten tur på fjellet for å se til hytta. 7 dager siden sist og alt stod bra til.  Det var kommet masse snø og hundene hadde det veldig gøy.  Skiføret var ikke noe å skryte av, men en liten tur ble det.  Heldigvis hadde jeg satt på badstua før jeg gikk ut, og det var noe son hundene satte pris på når vi kom tilbake.  Arja var full av snøballer over helle henne.  Vilja hadde ikke så mye.  Hun har akkurat røytet voldsomt så hun har nesten ikke pels igjen.
Mange av snøballene fikk vi av ute, og så gikk resten av i badstua.
Det er godt at hundene og jeg er like glad i å ta badstue!

En flott helg på fjellet

28. nov
Høstens første skitur på en av de siste dagene i november, ble en flott opplevelse.  Nok snø, skare og god temperatur var viktige faktorer.  Hundene koste seg, og heldigvis så lå alt av halsbånd og koppel hjemme.  Kombisele og refleksbånd var det eneste vi hadde og kombiselen ble en ny opplevelse for Arja.  Med minus 9,3 gr.C. og 40 cm stålis var det heller ikke noe fare for et ufrivillig bad.  Bildene taler for seg selv.

 

Aron har tatt bronsjemerke i lydighet

23. nov
I kveld har Aron tatt bronsjemerke (Appellmerke) i lydighet.  Karen og Aron har holdt på med lydighet siden i sommer.  Aron har vist seg som en lærevillig gutt og Karen har vært en trofast læremester.  Per og Trude har vært trofaste sjåfører og støttespillere gjennom 7 mnd.
På banen i kveld var Aron den tredje og siste av hundene som skulle prøve seg.  De to første var løpetisper og dette var jo veldig urettferdig mot Aron.  Aron greide prøva og det var en kry læremester June som kunne fortelle dette i kveld.  Og en like kry oppdretter var det som tok imot denne beskjeden og hele Kennel Sarko Gratulerer Aron, Karen og resten av familien Ballestad med en vel gjennomført prøve.

 

12. november, A-kullet er 9 måneder.

I dag er A-kullet 9 måneder.  For en hund betyr dette at det er slutt på valpestadiet, i alle fall når det gjelder utstillinger.  Fra og med i dag må de starte i juniorklassen. Både sporprøver og jaktanleggsprøver for spaniels er nå mulig å delta på.


Sarko's Alias Billi noen timer gammel 12. februar.

Asterix i snøen

Asterix har vært på hytta i Telemark og lekt i snøen.  Snøballene fester seg godt i pelsen på Asterix.  At han liker seg, ser vi klart av bildene.

Alma har vært på utstilling.

Alma har vært på utstillinger i Finland, for siste gang som valp.  Jeg har fått mail fra Anu og hun forteller følgende:
25th october in Lahti: 2nd old bitch, no hp. (And we were in match show (with Maxi) 8th november in Vantaa, 40 different breeds of puppies, Alma got 3rd place). Last puppy show was sunday 8th November in Helsinki, Alma was best on breed.
Two days more and puppies are junior-age! No puppy shows any more.

We have also doing some tracking practises with Alma and I hope that Kerttu has told something about tracking to Alma.


Alma på utstilling i Helsingfors hvor Alma ble beste valp og Kerthu (Vilja's kusine, Maxi og Alma) som leker hjemme hos Tuija.

Sportrening for A-kullet

25. oktober, Tuddal
I går var det sporsamling for alle Sarkovalpene, og for Lykke.  Akira kom fra Bø, Aron fra Skien, Aronda fra Rygge og Asterix fra Kongsberg.  I tillegg så hadde vi besøk av Oscar og Bjørn fra Kongsberg og Siren og Lykke fra Skien.  Sammen med Vilja og Arja så var det 8 Engelsk Springere som lekte sammen i Solum skogen.
Hundene fikk trene på å gå spor, både med skank og blod.  Alle viste stor framgang i løpet av dagen.  Noe av poenget med treninga var å hjelpe de i gang, og å gi de noen treningstips. 
Ragnhild hadde laget middag til alle deltagerne og etterpå fikk noen anledning til å prøve seg på døgngamle spor.  Jeg hadde nemlig lagt tre spor fredag kveld.  Lange døgngamle spor var litt verre for Asterix, Oscar og Aronda, men det var mye godt sporarbeid å se.  Flere av disse hundene blir nok å se på sporprøvene til neste år.


Asterix hadde en noe treg start på sporarbeidet.  Skanken var ikke interessant for han i begynnelsen. Men det endret seg betraktelig i løpet av dagen.  Etter siste sporet på lørdagen, var det noe helt annet.  Da var det gøy å bære skanken.


Aronda var så heldig å finne en hjorteskank.  Denne bar hun helt tilbake til bilen.

Isen har lagt seg i Tuddal

17. oktober, Tuddal
Denne helgen er far, mor og to hunder på rekreasjonstur til Tuddal.  Det er alltid forskjellige ting man har å gjøre før vinteren setter inn for alvor.  Dassen er tømt for i år, og jammen la isen seg på småtjønnane rundt hytte seg i natt.

Badesesongen fortsetter
når en har to springere

11. oktober, Tuddal
Denne helgen er far og to hunder på rekreasjonstur til Tuddal.  Her er vinteren kommet og da trur mange at badesesongen er slutt.  Men neida, Vilja begynte å mase om å bade allerede når vi kom på fredag, og på søndag måtte far gi etter.  Først tok vi båten på land, og så fikk de lov til å bade.  Og hvilken glede de hadde av dette, både Vilja og Arja.
Jeg og Vilja har vært i Finland tre ganger på sporprøver.  Den første gangen så lurte finnene når vi tok med oss hundene inn i badstua.  Vilja har fra dag en elsket badstu, og når den blir slått på, så står hun ved døra og piper.  Arja har vært noe reservert, tiltross for navnet.  I går fikk hun smaken på det hun også, og i dag etter badet, så løp de inn i badstua begge to.  De er noen merkelig hunder.


Vilja og Arja kjemper om å komme først ut i vannet.


og etterpå vanket det badstu, for både far og hundene.  Det er merkelig hvilke vaner de har fått etter våre Finlandsturer.

Ny Finsk Viltsporchampion

27. september, Laitila, Finland


Dommer Karla Sohlman, Pippi og Mette.

Mette Bruun Evensen fra Spanielklubben i Oslo og Pippi  tok Finsk championat i Laitila for et par timer siden.  Pippi kan nå titulere seg FiNVCH Hammalgårdens Gleam Of Light.  Finlandsturen har hun forberedt seg på lenge, og i dag fikk hun det virkelig til.  Dette var den første prøven som Karla dømte på, da hun ble ferdig dommer for få uker siden. Vi gratulerer Pippi med championatet og våre gratulasjoner går også til oppdretter Gudrun Jonsson i Njurunda i Sverige.

På samme prøve gikk også Vilja (46 poeng) til en ny 1. premie på spor i Finland.  Prøven ble vunnet av Romeo, Vilja's onkel med 50 poeng.  Det er maksimalt hva en hund kan få på sporprøver i Finland. Kennel Sarko gratulerer både Mette og Romeo!

På besøk hos Alma.

Vi er i Finland og her har vi selvfølgelig truffet Alma.  Hun har blitt ei flott jente og hun smiler fortsatt. Her på bildet sammen med Vilja.

A-kullet har vært på utstilling

19. september
I dag var dagen for familiegjenforening.  7 av 8 valper stille til start på Spanielklubbens utstilling i Skien, sammen med Vilja.  Valpene fikk gode kritikker, men det artigste var at alle fikk treffe alle.  Alma (fra Helsinki) kom ikke, men henne skal vi bort å hilse på til neste helg.
Av jentene så ble Akira plassert som nr. 4, og av guttene ble Asterix og Aron plassert som henholdsvis nr. 3 og fire. 


Her de nesten alle sammen; f.v.: Kenneth og Alias Billi, Ragnhild og Akira, Siri og Arja, Karen og Aron, Bjørn og Vilja, Lisbeth og Aronda, Katja og Asterix og Øystein og Amigo.

A-kullet gikk i vannet

27. august
I går var det igjen trening på kaninslep og vannapport på Spanielklubbens onsdagssamling.  Og denne gangen var halve Sarko-familien samlet til trening. Valpene er nå 6 1/2 mnd og alle sammen gikk fint i vannet.  Ikke alle ville apportere måke, men alle apporterte ett eller annet. 
Den 19. september samles hele A-kullet på valpeshow i Skien.  Den eneste som ikke kommer er Alma, som er i Helsinki og venter på at vi skal komme over helgen etter.


Fra v; Akira, Arja, Vilja, Alias Billi og Aron.  Alle gode og våte etter vannapporten.

Alias Billi

19. august
I dag har det vært trening på kaninslep og vannapport på Spanielklubbens onsdagssamling.  Sarkos Alias Billi koste seg og greide dette meget bra.  Litt mer svømmetrening, så ligger disse to elementene i jaktanleggsprøven i boks.  Som bildene viser, så fikk han sterk konkurranse av sin søster Arja som kjempet om måkene med Vilja.

Sarko's A-kull er 6. mnd i dag og
Alma har vært på utstilling

12. august
I ettermiddag var det 6 mnd. siden A-kullet ble født.  Vi her i Skien gratulerer alle valpene med bursdagen og håper at de får en fin dag.

Vi har fått fine bilder fra Finland der Alma har vært på utstilling i Helsinki. Siste helgen i juli ble hun nr.2 av tispene med denne kritikken:
"Very good type of baby bitch. Good head. Eyes should be darker. Good neck and breast. Good frame. A litle bit long pelvis. Balanced angulations. Moves well, when she control herself."
Sist søndag var hun på utstilling igjen, og denne gang ble hun beste tispe.  Kritikken har vi ikke fått enda.  Anu kan videre fortelle at hun nå veier 16,4 kg og at hun fremdeles smiler!  Noen hunder gjør faktisk det.  Og det artige er at Anu's andre springer, Kerthu, gjør det også.

ENDELIG

3.august
I dag var vi på ferie i Tuddal og da fikk jeg tilbud om ferskprøve på Ulefoss av Per Jøran.  Vi skulle egentlig ikke ha reist ned før i morgen, men hva gjør man ikke for en sporprøve.....
To og en halv time senere var vi på Ulefoss og noe senere var vi i skogen og søkte i ferske elgspor.  Vilja greide dette veldig bra og vi fikk 10 poeng!!! (av 10 mulige).  Det regnet som om himmelen var åpen og vi var våte til skinnet, både Vilja og jeg.
Både far og mor var veldig stolte og nå er Vilja godkjent ettersøkshund med meg som fører.  Og ikke minst; jeg er på veg til å kunne utdanne meg til dommer i blodspor og ettersøk.  Det eneste jeg mangler nå er å delta i et reelt ettersøk.  Og det skal vi nok få til.  Dette er godt å tenke på at nå er dette gjennomført.  Det er to år siden jeg meldte meg opp på denne type prøve og i dag kom tilbudet.  Bedre sent enn aldri.

og vi ferierer i fjellheimen, og går sporprøver

28. juli
Vi ferierer på hytta og her er været veldig vekslende.  Man blir hverken lei av sol eller regn.  Det skifter annen hver dag.  Hundene koser seg, løper fritt og bader rett som det er.  Arja svømmer som en spaniel og har så vidt begynt å hoppe ut i vannet. 
På søndag var jeg på sporprøve på Golsfjellet.  Hadde oppmøte kl. 09, det var 230 km å kjøre.  Det resulterte i at jeg satt i bilen allerede litt over 5 om morgenen.  Jeg var ved Sanderstølen litt før 9, startet på prøva kl. 0930, var ferdig ca kl. 10 og satt i bilen på veg tilbake hytta før 11.  Det var ingen oppsummering, alle fikk bedømmelsen ved sporslutt, og kritikken rett etterpå.  Lite spenning der i gården.  Prøven gikk over to dager og samme hund kunne godt gå begge dager.  Hvor er kunnskapene om regelverket!!  Jeg går ut fra at NKK reagerer når samme hund er reg. to gg på samme ref.nr.
Men uansett dette, Vilja gikk et greit spor, hadde et tap som hun brukte noe tid på å utrede, markerte sårleie.  Når vi tar hensyn til at det kom tre sauer gående ut av sporet ved start, og at hun skremte ett rådyr i sporet, så var det ok med en førstepris!
På tilbaketuren stoppet jeg ved Stavsro (1100 moh) og gikk opp på Gaustatoppen (1883 moh) med Vilja.  Ragnhild og Arja hadde gått opp tidligere og ventet på meg på toppen.  Jeg gikk raskt opp, og ned.  2 t og 20 min T/R.  Dette ble min tur nr. 21 til toppen, Arjas første og Viljas 3.  Ragnhild var på toppen for 13 gang.


Foto: Harry Kallestad

Akira ferierer på Sørlandet

12. juli
Jeg har fått feriehilsen fra Akira som tydeligvis koser seg på hytta i Bamble.  Akira svømmer som en fisk, og syns det veldig deilig å slappe av på solsengen etterpå, enten det er sammen med Karstein, Tone eller Anne-Britt.

Ferie på sør/vestlandet

28. juni
Fredag - søndag var vi på hytta til Knut og Gro i Holmesund.  Det var en helg som var planlagt lang tid i forvegen, alt var tilrettelagt, til og med været.  Og for et vær.  Selv jeg måtte i vannet flere ganger, og i saltvann!  Det er ikke ofte at det skjer, men jammen var ok.
På lørdag hadde vi en fin båttur til Lyngør.  Det var godt og varmt.  Vilja likte seg best på fordekket sammen med Henrik.  Der koste de seg mens vi kjørte.  På søndag var vi ute på skjæra og da var det kjekt å ha en hund, eller to, når far skulle sove middag.

25. juni
I dag er vi i Lillesand, vi nærmer oss Tvedestrand!  Vi ligger på en flott campingplass, den er ikke så stor, og den ligger helt ned til vannet.  Hundene går løse her, selv om det er båndtvang.  Når hundene kun beveger seg 3 meter unna oss, hva skal vi da med bånd?
Det er en kjempefin strand som er veldig langgrunn her, og vi lekte med hundene i vannet, og Arja lærte å svømme.  Ikke slik valpeplasking, men skikkelige svømmetak.  Hun svømte lenge etter Vilja som igjen viste seg å være en god mor og læremester.

24. juni
Vi er i gang på den første ferieuka.  Over fjellet til Stavanger og så rundt sørlandet til Tvedestrand er planen, og det greier vi nok.  Nå er vi i Lyngdal på camping.  Har vært i Stavanger og besøkt "Sirkustomta" som er en lufteplass for hunder.  10 da inngjerdet. Den flotte hundesletta som Stavanger kommune skryter av, var umulig å finne.  Selv med en beskrivelse fra Stavanger kommunes konsulent Merete Lansgård at "2 "Hundesletta" som er i Sørmarka på Hinnasiden fra tunnelen og sørover langs E 39, nylig åpnet. Begge områder er godt skiltet og bør være enkle å finne."  Vi fant ikke fram og søkte på Stavanger kommunes hjemmeside, men når det gjaldt hundehold, så var siden oppdatert før 2007.  De beklaget det fælt, men ventet på et kart!!!!

  
Fra hundesletta til Stavanger kommune, Stavanger Brukshundklubb hadde egen Agilitybane "vegg i vegg" med hundesletta.

I Hauge i Dalarne besøkte vi Ruggestein. Og selv om den veier et sted mellom 70 og 80 tonn greide Ragnhild og rugge på steinen.  Det er helt utrolig at en stein som ble fredet i 1923 fremdeles lar seg "rugge" på.
Vi besøkte også denne steinen i 1995 sammen med Gunhild og Ivar.  Opplevelsene var like store nå som den gangen.

Valpeshow i Skien

21. juni
I dag hadde Grenland hundeklubb lydighetsstevne med valpeshow.  Fra kennel Sarko var det Akira og Arja som stilte.  Begge hundene fikk flotte kritikker.  Arja ble best av tispene og ble dermed BIM, bare slått av en 8 mnd gammel hannhund.

Og så har noen av valpene begynt å gå spor....

21. juni
Dette lover bra.  Jeg har fått mail fra øst, både fra Østfold og Helsinki.  Både Alma og Aronda er i gang med sporarbeidet.  De går spor som bare det og finner skanker og bærer de hjem.  Det er noen flinke valpekjøpere jeg har fått tak i.


Fra v: Alma som bor i Finland og så har vi Aronda med skanken.  Og jeg tror det er den skanken som hun fikk av meg i beg. av mai.

Sporprøve i Stange, og besøk hos Amigo.

14. juni
I helgen har vi vært på sporprøve på Stange.  Det var Romerike og Glomdalen Dachshundklubb som var arrangør.  Det var 50 påmeldte hunder til ca 25 spor, men vi hadde flaks og kom med.
Vi reiste oppover på fredag og overnattet i bilen fram til lørdag.  Vi var heldig og trakk første spor ut og det gikk helt greit.  Litt fomling i første vinkel, med avhopp antagelig?, ellers så gikk det på planker.  Vi fikk en 1. premie og det er den andre i år.  Den første tok vi på vår egen sporprøve 24. mai.
Det var totalt 12 x1.premie, 4 x 2.premie og 2 tredjepremier.  8 hunder gikk til en null og da blir totalt antall startende hunder med reservespor 26. 

Etter sporprøva besøkte vi Karianne og Øystein som har fått seg ny hund; Sarkos Amigo!  Det var ett veldig hyggelig og trivelig besøk, og det er godt å vite at den hunden har fått et fint sted å vokse opp på.  Halsbåndet var ikke mye slitt, og det liker jeg.  På gården er to barn Anniken og Vemund.  Og de har trampoline og den måtte bare jeg og Vilje prøve.  Vår er ikke satt opp i år og det burde vi snart gjøre.  Vilja elsker jo trampoline og hadde aldeles ikke glemt sine kunstner.  Hun hoppet rett opp og det likte også barna.


Fra v. Vilja, Arja og Amigo

Badesesongen har startet

1. juni
Pinsa har vi tilbrakt i Tuddal og der var det et herlig vær.  Mer enn 20 gr. i skyggen og det resulterte i at Vilja innledet badesesongen på fjellet.  Vannapporten sitter inne og hun apporterer alt fra små rusk til lange 2"x4".  Men hun slutter av når jeg sier det.
På søndag hadde vi en fin tur og på vegen fant vi ei lita tjenn som Vilja bare måtte prøve.  Ikke får å hente noe, men bare for å bade og avkjøle seg.  Arja kikket lenge på, og prøvde så vidt, men så kunne hun ikke dy seg lengre.  Hun hoppet etter Vilja, og med mye plask så kom hun seg til land selv.  Det lærer man av. 


 

Sporsesongen har startet.

27. mai
På mandag når jeg kom hjem hadde Arja lest hundesport veldig grundig.  Jeg vet ikke om det var annonsen for utstillinger og reklame for Hill's hundefor hun var ute etter, men slik så det ut.  Hva gjør man da, jeg hadde ikke lest bladet enda, men nå er det for sent.  Noe var helt, bl.a. annonsen for NM i blodspor.

På kvelden så reiste jeg til Norsjø for å trene Vilja på vannapport.  Vilja hoppet i vannet, og det gjorde jammen Arja også.  Men bare en gang.  Men hun vasset godt uti kikket etter mor.
På onsdag hadde vi kaninslep og vannapport i klubben, og det fungerte bra.  Kaninen var litt skummel, men å leke i vann er gøy, og hun tok måka og hentet den til land.

Tilbakemeldinger

23. mai
Etter travle dager, var det godt å stå opp tidlig og oppdatere hjemmesida.  Det er noen uker siden valpene reiste og nå når de har blitt 14 uker håper jeg at alle har hatt en hos veterinær og fått sine vaksiner.
Her hjemme koser Arja seg med Vilja, men det er ikke sikkert at det er like gildt den andre vegen!
Jeg har etter levering vært på besøk hos Aronda i Rygge.  Det var veldig hyggelig å se hvordan hun kjente meg igjen. Det passet slik at jeg kombinerte det med et besøk i Spanielklubben i Østfold.  Ragnhild og jeg kommer tilbake i august på sporkurs.
Aron og Akira ser jeg relativt ofte, de går på valpekurs i Skien, og dessuten så treffer jeg de utenom også.
Jeg har fått bilder av Alma fra Finland.  Hun trives sammen med de andre hundene og har også en labradorvalp som er 9 dager yngre enn Alma.  Jeg har også fått andre bilder på bl.a. SMS.  Skal prøve å få lagt de på nettet etter hvert.

Og i dag har Aronda vært på sporkurs i Østfold.  I følge sporlegger så gjorde Aronda et bra sporarbeid, tiltross for sin unge alder. 

Besøk av Akira og Aron.

3. mai
I dag har Akira kommet på besøk.  Hun skal være her fram til lørdag, mens de voksne er i San Francisco.  Og så har vi hatt besøk av Aron.  Vi har sett Aron noen ganger i Spanielklubben, men dette var første gangen han var hjemme hos oss.  Aron, Akira og Arja lekte veldig sammen.
Ragnhild og jeg reiste til Tuddal på onsdag og hjem på lørdag.  Det var første gang Arja var på besøk i Tuddal, og også hennes første lengre kjøretur.  Det gikk kjempegreit.  I Tuddal var enda noe snø igjen, og det var helt tydelig at det skapte gjensynsglede.
Det er deilig å ha hunder som kan springe løse.  Gjerdene er for drivhuset, tulipanene og rabarbraen.

 

I dag har vi hatt besøk av Max og Morris

I dag fikk vi besøk av Max og Morris, to dvergschnauzer'e fra Bø.  Vilja var like tålmodig som hun pleier og hun lot de selvfølgelig komme inn til valpene.  Billi hadde sovnet i buret og våknet med et hyl, når han fikk se Morris inne i buret.  Han hadde jo ikke sett en schnauzer før??  Vilja lekte veldig med de andre og det var helt tydelig at hun savnet noen voksne hunder å leke med.  På bildet sitter Arne sammen med de fem minste hundene.

Vi har bare tre valper igjen hjemme, resten har kommet til sine hjem.

I dag er det langfredag og jeg sitter i stua med Vilja og tre av valpene.  I løpet av de siste tre dagene har 5 stk. reist til sine nye hjem.  Jammen er det merkelig.  Det er som et par vegger har ramlet ut, men slik er det vel. Det er nå en skal glede seg over at de kommer til å få det meget bra og at vi møtes igjen.  Og det gjør vi.  Alle snakker om å holde kontakt og flere har planer om å møtes på valpeshowet til Spanielklubben i Skien 19. september.  Kanskje det blir familiefest!   Se mer på valpesidene.

Valpene har blitt syv uker og det er bare 6 dager til de første blir hentet


Her har Aron sovnet på fanget til Karen.  De to skal nok få mye moro sammen.


Tante June kom på besøk i dag.  Hun bare måtte kysse valpene før påskehelga.  Og Arja lot det stå til

Valpene har blitt seks uker og mange brikker er kommet på plass.

Nå er det blitt seks uker og mange brikker på plass.  I løpet av ettermiddagen er kabalen om hvilken valp som skal hvor lagt ferdig.  Alle navn i dette kullet skal begynne på A og en del slike navn faller nå på plass.  Tispene nr. 3 vil hete Arja, Tispe 4 blir Aronda, men blir hetende Ronda til daglig, tispe 6 vil hete Alma.
Av hannhundene så har vi fått inn fine navn som Aron, Ask, Amigo, Adisco og Acos.
Valpene skal til dyrlegen neste onsdag for undersøkelse og så skal de få micro-chips.  En av valpene skal få dyrepass og noen vaksine.  Det blir nok et styr.
Fra og med Skjærtorsdag så reiser de første og i løpet av uka etter så skal samtlige ha kommet til sitt nye hjem.  Det er nok mange som gleder seg til dette tidspunkt, men det noen som gruer seg også, I alle fall her i Skien.

Valpene har vært ute flere ganger

I går var valpene ute på verandaen for første gang.  De sprang ut i snøen etter Vilja og inn på tørt land igjen.  Og alle sovnet der ute.  Det var godt å varmt i sola.  Og jeg som passet på de; jeg sovnet jammen jeg også!


Valp 2 og 6 sovnet på dørstokken

Valpene har vært ute for første gang

Valpene har vært ute for første gang.  Det ble mange nye oppdagelser for de minste. Nye bilder er lagt ut på europhoto, både for uke 4 og for uke 5.
Ny officepakke er installert på maskinen min, og der fungerer ikke outlook optimalt enda.  Jeg har derfor problemer med å svare på mail, da adresselista mi ikke er lesbar.  Jeg leser inngående mail direkte på mailserver, men har problemer med å sende.  Håper dette ordner seg i løpet av ett par dager. Dette er ingen krise, men du verden hvor det nærmer seg en!  I dagens hverdag har vi blitt ganske så avhengig av data.


Dette var vel et forsøk på å gjemme seg bort, men valp 8 kom etter.

I dag, 10. mars, har valpene flyttet ned.

Valpekassa ble for liten, stue og kjøkken for stort, derfor flyttet valpene en etasje ned.  Der har de direkte utgang via vaskerommet, og mye større tomleplass.  Men først måtte 5-hannhund bare sove litt først.

Valpene spiser nå Hill's Puppy, og stortrives!  (i matfatet)

Nå har valpekjøperne vært på barselbesøk.  Det vare bare positive opplevelser for oss, og det tror jeg også at det var for de andre.  Både valpene og Vilja sjarmerte alle sammen, enten det var voksne eller barn.  Se mer på valpesidene.


Særlig de unge koser seg med valpene.   Noen av valpene har ikke helt forstått att mat er noe man spiser.

Nye bilder på valpesiden og på Europhoto, se link på Valpesiden

Nye bilder og oppdatert informasjon på valpesidene

I dag har valpene hatt besøk av "bestemor" med familie fra Nannestad. 

 
Noen åpner øynene mer enn andre, her er tispe 6 tv og hannhund 1 som kikker ut i den store verden.  Finnes det noe vakrere?

Kloklipp, veiing og fotografering av alle valpene har blitt gjort i kveld.  144 klør det er my arbeide, men med en marsvinklosaks så gikk det hele lett. Gjennomsnittsvekta på valpene er snart 900 gr.Se valpesidene. 

Jeg vil være med senere i år

I helgen var 2967 hunder i Telemarkshallen i Bø og viste seg fram.  Jeg var alt for liten til å være med, men neste gang....., sier Tispe nr. 6

Noen er mer grådige enn andre

Det begynner å bli mere liv i valpekassa. 
Vilja ligger der omtrent hele døgnet, og jeg begynner å savne turene våre.  I snart 13 år har jeg vel daglig vært ute med hunder en eller flere ganger.  Det var jo noe av poenget ved å skaffe en hund som turkamerat.  Av og til legger Vilja seg på ryggen, men i dag hjalp ikke det.  Tispe 2 klatret opp på Vilja for å suge.  Se valpesidene.

Valpene vokser og alt ser ut til å gå bra

Alle valpene vokser og gjennomsnittsvekta i kullet er nå 508 gr.  Jeg har i kveld lagt ut nye valpebilder på valpesidene.  Det er helt klart at nye Engelsk Springer valper er populære.  Dersom dere klikker på trefftelleren min, kommer dere inn på treffstatistikken.  Jeg har vanligvis ikke så veldig mange treff på sida mi, men jammen har det dratt seg på. 
Og jeg har fått mange hilsener i gjesteboka mi, både fra kjente og fra ukjente.  Og hvor mange mailer jeg har fått med hilsener vet jeg ikke, men det er fra hele slekta til Vilja, både på far- og morsiden.  Og fra Birkesida!  Og så har Siw lagt ut bilder av valpene på hjemmesida til Birk, og Siw er en veldig stolt Bestemor.
Det er veldig hyggelig med med så stor interesse for kullet vårt.  Tusen takk til dere alle sammen!

8 flotte valper valper er født på Kennel Sarko

Da er valpinga over, og det ligger 8 flotte valper valper i valpekassa.  Alle tar til seg melk og det ser ut som om Vilja har nok.  Hun har vært ute å luftet seg en liten tur, men vil selvfølgelig fort tilbake.  Det hele startet ca. kl. 12:00 hvor Vilja begynte å bli veldig urolig, fikk ikke lagt seg og måtte stadig grave på ett eller annet.
kl. 16:48 kom den første valpen, en helt sort hannhund, og kl. 22:40 kom den siste.  Innimellom dette rakk jeg å bake 8 store flotte brød også!
Natta har gått veldig stille og rolig for seg.  Noe lyd fra valpekassa har det vært.  Du verden for noen koselige lyder!

For anledningen blir kjøkkenet brukt som valperom, som bildet viser.

Til nå har det kommet åtte flotte valper, og vi venter....

Kl. 22:40
Og til alle dere som følger med, både i Finland, Sverige og her hjemme.  Takk for alle mailer og hilsener.  Jeg kommer med bilder av alle før jeg legger meg, men når det blir.......

Dette strekker ut i tid.  Vilja får ikke roet seg, hun går rastløs rundt  og graver der hvor hun legger seg

Ja, nå er vi i gang....I dag er det 59. dagen etter parring.  I går kveld kl. 23:30 var temp. på Vilja 37,0 og i dag morges var den kommet ned i 36,4.  Da bør det skje mye her i løpet av de neste 12 timene. Det neste døgnet kommer vi nok aldri til å glemme
Ut over dagen blir valpedagboka oppdatert løpende med informasjon og bilder.

Vilja vokser mer, og mer
53. dag etter parring

I dag har det vært utstilling i NSK, Telemark.  Vilja kunne selvfølgelig ikke være med, men hun var på besøk.  Birk var på utstillingen og gjorde det kjempebra.  Han fikk CK og ble plassert som nr. 3 i konkurranseklassen.
Det kom potensielle valpekjøpere fra både Åsgårdstrand, Oslo og Rygge.  De skulle se på Vilja, men også på andre springere som var på utstillingen. De fikk se springere i alle aldersgruppe og jeg tror at miljøet og stemninger blant springerne imponerte alle sammen. 
Vilja er nå kommet så langt i svangerskapet nå at vi kan kjenne valpene inne i magen.  På  bildet er Stine i gang med å kjenne valpenes bevegelser inne i magen til Vilja.  Alle vi har snakket med sier at det blir et stort kull. Vi gleder oss fortsatt!!?!!
Valpekassen fra Dogwise er kommet i huset, og den er montert på kjøkkenet.  Vilja tester den, selvfølgelig, og det ser ut til at den faller i smak.  Hun kommer til å tilbringe mange timer i denne.

Vilja, årets sporspaniel i Telemark,
og nr. 4 i Norge

Resultatene for årets bruksspaniel (2008) i Norge er offisielle og Vilja kom på 4. plass i disiplinen spor i Norge og ble årets sporspaniel i Telemark.  I 2007 ble hun også årets sporspaniel i Telemark og nr. 6 i Norge, og da ble hun nr. 4 som årets brukshund.  En konkurranse vi ikke stilte i år fordi vi kun fikk premiering i en disiplin.

Vilja vokser!

I dag er det 7 uker (49 dager) siden Vilja ble parret.  Nå veier hun 27 kilo og har ett omkretsmål på 76 cm.  Det er rimelig stort.  Da hun var 3,5 uke på veg veide hun 22,6 kg!  Matlysten er på topp og hun er rimelig sprek, selv om hun liker å "ta livet med ro."  Jeg forer flere ganger om dagen, og forsøker å ikke øke rasjonen så veldig mye.  Jeg regner med at hun trenger mer energi nå, men samtidig så er det viktig at hun ikke blir overvektig.  De sier at man skal kjenne noe liv i magen fra 7 ukers tiden, og jeg syntes at jeg kjenner noe der nede.  Men det er jo rart hva man kjenner, når man gjerne vil kjenne noe.

Mine brødoppskrifter.

Som mange kjenner til så har jeg stått for brødbakinga i huset det siste året.  Jeg var så heldig å få en kjempegod oppskrift på brød høsten 07, og siden har det kommet flere. Mine nybakte brød har jeg hatt den glede å kunne dele med mange og tilbakemeldingene er udelte positive. Selv for ungdommene i studentboligene i Bø faller brødet i smak. Jeg baker brødene både hjemme og i gasskomfyr i Tuddal, og smaken er noe forskjellig. 

Ny kullside

Jeg har laget ny kullside som jeg skal prøve å oppdatere jevnlig fram til valper blir levert i midten av april.  Se venstre side.

Vi venter valper 17. februar

I dag, på Viljas 3-års dag, har vi vært hos Rolf Tore (veterinær).  Han kunne konstatere at Vilja har minst 5 valper, og antagelig er det flere.  Vilja ble parret med Birk, Zelinis Jesus Christ Superstar, den 15. desember og dette har gitt resultater.  Vilja har forandret totalt karakter de siste ukene.  Nå er hun godt fornøyd med en liten tur rundt "jordet". Hun elsker å ligge under/eller over ovnen, ikke bare ved vedovnene, men jammen også panelovnene.  Nå starter forberedelsene til valping.  Vi håper på trivelige, familievennlige valper med et pent utseende og et trivelig gemytt.  Valpene vil nok være full av jaktlyst og egner seg både som familiehunder, brukshunder og de vil nok også hevde seg meget bra i utstillingsringen.  Jammen gleder vi oss til vårt første kull på kennel Sarko.

Ragnhild, Bjørn og Vilja ønsker alle en riktig God Jul og
et Særdeles Godt Nytt år 2009!