GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR,

and to our friends in Soumi;  Hyvää Joulua!


Sarkos Asterix i farta.  Det er gutten sin det!            Foto: Martin Svenungsen

Vi planlegger valper i februar

25.12.2010
Vilja ble parret før jul og dersom alt går etter planen så blir det valper i midten av februar.  Om et par ukers tid, så vet vi om det er "noe på veg". 

26.11.2010
Det blir kull hos oss i februar.  Bestemmelsen er tatt og Vilja og Jesper skal bli foreldre igjen.  Vilja har ett kull fra tidligere.  Det ble født 12. februar 2009 og i det kullet fikk hun 8 valper.  4 tisper, 1 s/h, 3 l/h og 4 hanner, 2 s/h og 2 l/h. 
Jesper har også ett kull etter seg, men det ble kun en valp.  Jesper er født på Kennel Westaway den 30. mai 2007, men flyttet tidlig til Lunde i Telemark.  Jesper er øyelyst u/anmerkninger og er røntget med A-hofter.  Han har vært stilt ut flere ganger og har fått noen CK'er.  Han er en trivelig fyr, som er glad i mennesker og andre hunder.  Han er godt sosialisert og syntes det er kjempegøy å jakte på rådyr. 
Vilja er en meget behagelig hund å ha.  De fleste sider ved henne er positive; i Spanielklubben så møter hun alle valper som skal på valpekurs, snuser på hver og en, og oppfører seg som en riktig mor.  Hun har også vært veldig lærevillig når det gjelder spor, og hadde 5 x 1. premie på blodspor i Norge før hun fulgte 2 år.  Viltsporchampionatet fikk hun etter to 1. premier på utstilling i februar 2008.  I mai samme år vant hun sporprøve i Finland og fikk sitt finske championat og 6 uker senere gjorde hun det samme i Sverige.  Da fikk hun også sitt Nordiske Championat.  Senere er Vilja blitt godkjent ettersøkshund.
Mer informasjon om Jesper finner dere på hjemmesiden til Kennel WestawayNordVCH Despeardos Vilja og Westaway Black Jive "Jesper"

Kenguru hopp, eller Springerhopp

30. oktober 2010
Jeg bare parret Vilja med en kjempekjekk herremann fra Nannestad, og se hva jeg fikk.  En Springuru var hva jeg fikk.
Og dette skjer hver gang hun får mat, skal ut å gå tur, skal ha på bånd, skal vaske poter.  Det skjer også når jeg sier "på plass", så vi har innført en ny øvelse som heter "hopp sitt", og her får hun 10 poeng, hver gang!

Ny bilder av Asterix

26. oktober 2010
Det har kommet en hyggelig melding fra Sarkos Asterix som har hatt en fin helg på Hovden.  Han har jaget lemmen og lekt i snøen.  Og som resten av familien, så storkoser Asterix seg


Asterix i farta, Foto:  Martin Svenungsen, okt.2010

Høsttur i Tuddal

16. oktober 2010
Noen velfortjente dager i Tuddal med et fantastisk høstvær.  Båten ble lagt i vinteropplag, dassen tømt og så ble det tid til en fin tur på Gaustatoppen.  Her har vi kommet til 1844 moh og vi kan se ut over 1/6 av kongeriket Norge.

Rådyr og ferskprøve

19. september 2010
Hundene begynte plutselig å oppføre seg noe merkelig.  Jeg trudde at det var en katt e.l. i gården, og jammen så stå det ett rådyr i gata.  Det hadde helt sikkert vært inne i gården vår, og det hadde hundene registrert.
Som bildet viser, så står det rolig og ventet på kalven sin.  Den var oppe i hagen vår for til slutt kom den hoppende ned på gata den også og så startet de turen nedover mot skogen og elva.
Blir det en ferskprøve på Arja om noen timer tru??

.....OG DET BLE DET. 
Sporet gikk i ett veldig vanskelig terreng.  Jeg hadde trodd at dyrene ville følge et skogholt bortover, men neida.  Det gikk ned en meget bratt og ufsette ur, krysset først en asfaltveg, igjennom noen hager, over fylkesvei 354 og videre over en sykkelsti før vi endte opp nede ved elva ved Telemark sentralsjukehus.  Da mente dommer Nils at han hadde sett nok og så er det bare å søke NKK om registrering som ettersøkshund.
Sammen med blodsporprøva fra i våres i Rakkestad så er hun godkjent ettersøkshund i en alder av 19 mnd.

Utstilling i Skien

18. september 2010
På denne utstillingen, som var i regi av NSK-Telemark, var det påmeldt totalt 93 hunder.  71 voksne og 22 valper.  Hele 16 barn var med i barn og hund konkurransen.  Frank Bjerklund fra kennel Westaway, dømte alle springerne som var 38 voksne og 6 valper.
Først ut av våre egne var Sarkos Billi i unghundklassen.  Han fikk en god kritikk og endte opp med 1 UK.
Etter Billi var det jentenes tur.  I unghund stilte Akira og Arja i samme klasse.  Akira fikk 1UK, og Arja trakk det lengste strået og ble plassert som nr. 4 av 6 i klassen med 1UK-4UKK. 
Kritikken til Arja; Harm tispe av riktig str, fem. hode, mørke øyne, men noe runde. Utmerk hals/skuldre, tilstr. kropp for alder, g bakpart, g benst pos beveg.
I bruksklassen stilte som vanlig Vilja alene og fikk dermed 1BK 1BKK.
Kritikken hennes var: Søt tispe m fine linjer, velskåret hode, noe runde øyne, tiltr. hals, g skulder, g kropp, herlig bakpart, tilst benst, g pels. Bev seg positivt, men har noe stive bakbensbevegelser.


Fra v. Arja, Akira, Vilja og Billi

Vannapporten satt inne, og det gjorde feltarbeidet og kaninslepet også!

5. september 2010
En god helg for oss;  Arja bestod Jaktanleggsprøven og Vilja fikk på utstillingskritikken at hun har "noe lyse øyne".
Helgen startet med bobil til Rygge og avd. Østfolds årlige utstilling på Rygge bygdetun.  Med fire bobiler og en campingvogn så det ut som en taterleir der borte.  En taterleir kan også være hyggelig, og med en fant fra hver bygd (Bergen, Asker, Andebu og 2 x Skien) var det veldig hyggelig på fredags kvelden på bygdetunet.
På lørdag var det utstilling, og her dømte Lisbeth Cambell alle springerne, og først ute var Arja i Unghundklassen.  Hun fikk 1 UK, og 4 UKK av 5 med følgende kritikk: 
Fem. t. av m. g. type, vakkert hode/uttr. g. hals, ønsker mer for br. g. kropp, litt lang i lenden, fine bev. fra alle kanter, g. pels kval. tilt. vesen.
Vilja stilte som vanlig i bruksklassen og hun fikk følgende kritikk:  Tispe av. g. type som kunne vært edlere i hodet, noe lyse øyne, litt steil skuler, ønsker mer forbr. g. kropp, tilstr. vinkl. bak, fin benst. ønsker bedre bev. fra siden, bedre fremme.  Pga bev. og helhetsinntrykk premiegraden.  Dette gav henne blå sløyfe.


Til tross for utstillingsresultatene koste vi oss i fanteleier.

På søndag var Arja og jeg med på Avd. Oslo/Akershus sin jaktanleggsprøve.  På startstreken var det 5 jaktcochere, en Welsh og 2 Engelske Springere.  Det var fire hunder som greide prøven for dommer Bjørn Sylte fra avd. Buskerud.  Det var 3 jaktcochere og Arja.  Jeg viste at både vannapporten og kaninslepet burde gå greit, men var nok noe mer usikker på feltarbeidet.  Hun slår nemlig noen ganger litt vell langt ut.
Jaktanleggsprøvens første øvelse er feltarbeid og her fikk Arja flg. kritikk;  "Starter med å gå noe vidt og blir "borte" enkelte ganger i starten.  Blir roligere og nesearbeidet blir bedre.  Ivrig hund som jakter bra, men noe langt unna fører. Viser god jaktlyst."
Neste øvelse var vannapporten og her bare kastet hun seg uti, svømte bort til anda og brakte den til lands.  Deretter satte hun seg ned rett foran Kristin og ventet på neste kast!  Når vi trener vannapport, kommer nemlig fuglene ut i vannet igjen ganske raskt.  Her fikk hun flg. kritikk;  "Rolig i skudd og kast.  Går villig i vannet.  Apporterer fuglen og bringer den til land.  Fører tar fuglen i vannet."
Neste øvelse var kaninslep og her starter Arja i et voldsomt tempo.  Hun nærmest galopperer av gårde i sporet, og med et utsjekk på et ferskspor gikk det rett til kaninen.  Kritikken er som følger; "Tar opp sporet raskt og sporer ut til sporslutt.  Markerer kaninen."


Arja med godkjent Jaktanleggsprøve, 18 mnd. gammel.

Søndag kveld fikk vi besøk av Sarkos Billi som hadde behov for en klipp, og vi benyttet muligheten for å ta noen bilder.  Kenneth kan også fortelle av Billi "Smiler" slik som søsteren i Finland gjør. 


Fra. v. Billi, Vilja og Arja.                                                Sarkos Billi.

Vannapporten sitter inne.

28. august 2010
Vi trener på vannapport, og jammen har Arja begynt å hoppe fra brygger, slik som mamma Vilja har gjort det i flere år.  Det er godt å ha en mor som elsker å bade.

er det noen som husker hvordan Vilja hopper???


Dette bildet er tatt for flere år siden av Vilja.

Utstilling Exporama 7. august

8. august 2010


En stolt mor og Arja som aller helst ville inn til Teo og leke igjen...

Vi har vært på utstilling igjen.  Denne gangen på Autoriserte dommeres forening på Exporama i Oslo. 
Arja stilte i Juniorklasse og fikk 1 m/HP.  Det var totalt 3 tisper med i denne klassen. Kritikken var som slik;  Utm type m/godt hode og uttrykk.  Ønsker dypere underlinje, bra hals, steil skulder, ønsker dyper forbryst og .......  God rykk, litt kort kryss, godt vinklet bak, litt flate poter.  Viser seg med fine rasetyp. bevegelser, god pels og farge.  Godt temp. og vel presentert!
Vilja stilte som vanlig i bruksklassen og denne gangen var det også en hund til med.  Vilja fikk 1 premie og plassert først i konkurranseklassen. 

Dommer for springerne var Bente Bjerkaas.

Vi trener til NM i blodspor

2. august 2010
Nå er det bare 12 dager igjen til NM i blodspor og vi ligger i hardtrening.  Tidspunktet passer meget dårlig, da vi også holder på å pusse opp stua, med ny parkett, brøstpanel og maling av vegger.  Men siden det ikke er hvert år en kommer med på NM, er det bare å trå til.  I år er det veldig spesielt.  Det er satt opp kongepokal til vinneren, og det er andre gang i historien.  Da blir blodspor en skikkelig idrettsgren.  Totalt er det 30 hunder som kvalifisert seg og kommet med.  Konkurransen blir selvfølgelig knallhard, da alle er kjempegode ekvipasjer.  Etter ryktene å dømme, så er totalt 11 springere, det er den rasen som er desidert mest representert.  Om det er flere enn meg fra Telemark, vites ikke.
Det betyr at Ragnhild og jeg starter opp bo-bilen og legger veg til Trondheim allerede torsdag 12. august.  Prøva går på lørdag, med etterfølgende NM middag på kvelden.
I kveld har vi igjen vært ute å gått spor, og i dag var Vilja knallgod!  Hun hadde en "gå på vilje" som det er lenge siden jeg har sett.  Hvordan jeg trener, er en hemmelighet foreløpig, men vi vet i hvert fall hva vi ikke trenger å trene på.  Vilja har tidligere vist seg å være best på vanskelige forhold, så vi ønsker oss tørre spor.  Det er det nok ikke så mye av i Trøndelag, men derimot håper vi på masse forstyrrelser i sporet.  VM i orientering går også i Trøndelag samtidig med NM i blodspor, så vi kan jo håpe på o-løpere i sporet. Det er noe som Vilja vil takle.
 

Vi har vært på Verdensutstillingen!

29. juni 2010
Verdensutstillingen i 2010 var i år i Herning i Danmark fra 24.-27. juni.  Vi reiste nedover for å stille to hunder på denne og samtidig var det Spanielspesial som den danske spanielkubben arrangerte.  To utstillinger i Danmark i løpet av to dager var spennende.  Samtidig var det jo mye annet som hadde med hund å gjøre der nede, og så mange salgsboder som solgte hundeartikler!  Dette så ut til å bli mange gode hundedager.
Vi reiste rett fra vår egen sporprøve og rett til Herning.  Vi traff Unni og Svein fra Asker, og Wenche og Svein fra Bergen i Varberg.  Sammen med de reiste vi over med ferja til Grenå på Jylland.  Derfra var det ett par timers kjøring til Herning.
Vi lå  på bobilcamping ved siden av hverandre og det ble noen trivelige dager.  Mye hundeprat, noen gode glass vin sammen, og feiring av gode resultater gjorde at det ble noen trivelige dager.
Wenche's Susan ble verdensvinner som beste tispe i veteranklassen, og det ble feiret. For Morten og Marcus, og Vilja og Arja gikk det ikke fullt så bra, men Vilja og Arja fikk i alle fall "Very good".  Danmark har en annen inndeling enn oss, hvor "Exelent" er best, tilsvarer vår CK.  "Very good" tilsvarer vår 1.premie.  Vilja ble plassert som nr. 3 i bruksklassen, etter en tysk og en dansk hund se resultater World Show.
Dagen etterpå skulle vi til Stoholm, en times kjøring fra Herning.  Der var det utstilling på fredag, og her fikk begge våre "Exelent" (CK) på kvalitetsbedømmingen.  Her ble Vilja plassert som nr. 2 i bruksklassen.
Det var mange hunder som vi kjente som fikk gode titler og plasseringen.  Først må nevnes Nina og Walter fra Østfold som fikk CACIB og fikk tittelen Internasjonal Utstillings Champion.  Så var det Vibeke og Hugo, også fra Østfold, som ble plassert som 3. BIS valp i Puppy.  Gitte og Buster fikk sitt danske championat.  Ellers deltok også Mette og Pippi, og Camilla og Enya, fra Oslo som fikk Exelent på sine utstillinger.  Og så traff vi Anu og Sarkos Alma som hadde tatt turen fra Helsinki for å stille.  De fikk også "Very good" på sine utstilling, i tillegg til at vi fikk noen trivelige timer sammen både på Verdensutstillingen og på Spanielspesialen.


Arja og Vilja på Spanielspesialen
    
Arja, Vilja og Alma som også fikk tid til å leke sammen, Hugo i BIS finalen på Spanielfestivalen.

På grillfest i sommerhuset som Vibeke, Mette og Camilla hadde leid.

Blodsporprøve i Telemark.
Sarkos Ronda fikk 2. premie på sporprøve!

21. juni 2010


Arne og Ronda sammen med dommer Odd Høydahl

NSK, avd. Telemark's hadde sin jubileumssporprøve i går og her gikk Arne Syvertsen med Sarkos Aronda til en flott 2. premie.  De fikk dermed sin første Rosett og er halvvegs til godkjenning som ettersøkshund.
På samme prøve gikk Vilja til en 1. premie, (4. plass) og Arja måtte klare seg med en 0.
På prøven var det totalt 18 startende hunder, 4 fikk 1.premie, 4 stk. 2.premie, 3 stk. 3. premie og det var hele 8 ekvipasjer som ikke hadde dagens sin i dag.
Prøven ble vunnet av Vibeke Gundersen og Oscar fra Østfoldavdelingen.
Øvrige resultater se: www.spaniels.no eller dogweb.

Blodsporprøve i Rakkestad.
Arja fikk 2. premie på sin første sporprøve!

23. mai 2010
NSK Østfolds sporprøve er ferdig og den gjennomførte avdelingen med glans.  Prøven gikk over to dager.  Alle sporleggerne kom på fredag og la til sammen 10 spor som ble gått på lørdag.  Da var det sporleggere og noen få andre som gikk på lørdag. På ettermiddagen ble det lagt 10 nye spor som ble gått på søndag.  Jeg gikk med både Vilja og Arja på lørdag, i tillegg så gikk Arne med Ronda.  Ronda gikk et flott spor, men ramlet av på slutten og kom ikke til sporslutt.  Hun fikk en kjempegod kritikk om en lovende hund.
I sporet til Vilja var det en storfugl som fløy opp i sporstart og jeg måtte roe henne ned.  Da er det bare å ta tiden til hjelp og vente.  Hun jobbet veldig med sporet, men kom til sporslutt og greide en 1. premie. 
Den gjør at vi er kvalifisert til NM i august!

Neste spor ut var Arjas.  I sporstart så fikk hun også storfugl som fløy opp og den var veldig interessant.  Arja jobbet utrolig i sporet og var ganske så sliten når hun endelig kom til sporslutt og fikk følgende kritikk;  "En unghund som vil komme meget langt etter mer erfaring."  Totalt ble det delt ut 6x1.pr, 1x2.premie og tre nuller.

På søndag var det Viljas halvbror som gikk til en kjempefin 1.premie, fikk HP og ble både prøvens beste hund og prøvens beste spaniels.  Dette var Bajas sin første sporprøve, men helt sikkert ikke den siste.
 

            
Bildet viser alle deltagere på lørdag og Arne med Ronda i sporet
 


Her er Anita med Bajas (Desperado Xavier) og jeg med Vilja

Blodspor i Finland, og Norge.

16. mai 2010
Vi trener blodspor som bare det om dagen.  Skal på prøve i Rakkestad i pinsa med både Vilja og Arja.  For Vilja så går det relativt greit, men for Arja har vi nok litt langt igjen.  Jeg skulle nok ha lært henne noe mer, istedenfor å lære andre.  Men så er det jo så moro å lære bort også da.  Og så, midt på denne dagen, så får jeg en veldig hyggelig melding fra Finland om at Alma har gått til 47 poeng på sporprøve og fått 1. premie.  Riktignok i åpen klasse (AVO), men det var jo hennes første sporprøve og hun er bare 15 mnd!  Finnene regner poeng og 50 er maks, og nedre grense for en første premie er 40 poeng.  Det var jammen ikke dårlig, Anu.  Vilja fikk 44 poeng på sin første finske AVO sporprøve i sept 07.  Da var hun 21 mnd., men da hadde hun 5 x 1. premie på spor her hjemme.
Om Alma vant prøven vites ikke enda, men det kommer sikkert både mail og bilder i morgen.  En første i AVO til og så kan hun starte i vinner klassen (VOI).

Vi har vært på besøk

8. mai 2010
Vi har vært i Rygge og besøkt (A)Ronda, Lisbeth og Arne.  Vi hadde en veldig hyggelig kveld sammen og Ronda ble veldig glad når hun oppdaget meg.  Det er helt tydelig gjensynsglede og det liker jeg.
Vi besøkte også Pia, Julie, Inga og Morten på hytta i Hurum på veg hjem fra Oslo.  Det var også veldig hyggelig, særlig å hilse på Morten.  Han har vi bare hørt en masse om.


Vilja og Ronda, Arja ville ikke være med på bildet.                                                            Fra v. Vilja, Pia og Arja.  Tre flotte damer!

Alma har vært på utstilling

18. april 2010
Alma har vært på utstilling i Sysmä og for dommer Irina Poletaeva fikk hun "very good" og følgende kritikk; Very good type and bones. Zygomatic arches a bit too developed. Quite round light eyes. Correct bite. Good ears. Bit soft back. Correct tail. Forechest and ribcage well developed for the age. Correct angulated in front and behind. Need more time in final development, also in coat. Lovely temperament, typical movement.
På samme utstilling stilte også Anu sin andre hund, Kerttu og den fikk også "very good".


Foto: Roy Järvinen

Hundene lærer "rulle" på TV'en

16. april 2010
Så noen "Norge Rundt" på NRK i går?  Det gjorde Vilja og Arja.  De satte seg foran TV'en og fulgte med.  Særlig når det ble vist "Rull rundt".

Påska 2010

5. april 2010

Med dette flotte påskebilde av Aronda og Lisbeth fra Venabufjellet sier vi takk for påska for denne gang.  Det er helt klart at både Lisbeth og Aronda koser seg i et flott påskevær.  Nå skal de tilbake til Rygge og prise våren; Arne og Aronda skal ut å trene blodspor.  Har han meldt seg på sporprøve, tru?

Påskeværet i Sør-Norge var ikke av det flotteste, men du verden for ett flott skiføre det var.  Vi gikk til anskaffelse av smørefrie ski i vinter og i påske fikk vi virkelig se at det fungerte.
Vi var på ski hver eneste dag, og noen dager to turer.  Flere dager gikk vi på Råen også.  I dag kom vi tilbake til lavlandet og her var det jammen ikke stort med snø igjen.  Jeg har allerede vært i skauen og gått to små korte spor, ett til Arja og ett til Vilja.  Samtidig så har jeg lagt to noe lengre som vi skal gå i morgen.  Hver årstid har sine høydepunkter.  Og mens jeg gikk i skauen, så tikket dette flotte bilde inn fra Arne som også begynner å tenke sportrening.

31. mars
Påska er godt i gang.  Nå er det tidlig onsdag morgen og det kan se ut som om de fine påskedagene har vært.  Vi har vært på fjellet siden torsdag før palmehelga og blir påska ut.
Siri og Stine kom opp på lørdag, men Stine måtte ned igjen allerede mandag.  Det var en liten jobb på Meny på Lietorvet som ventet, men Siri blir til fredag. 
Da blir bare oss eldre igjen her sammen med to hunder.  Og hundene koser seg som bare det.  Her er det sele og strikk som gjelder, så ord. bånd trur jeg ligger i bilen.  Slikt brukes ikke her i Tuddal, selv om Hjartdal er en av fylkes kommuner som har innført ekstraordinær båndtvang.  Grunnen til at de har innført det, påstår de er ekstraordinære snøforhold.  Etter mine betraktninger så er dette en høyst ordinær vinter, med helt ordinære snøforhold.  Det finnes noen kommuner som seriøst vurderer dette, bl.a. Skien.  Her har administrasjonen vurdert vinteren 2010 som helt ordinær og IKKE innført ekstraordinær båndtvang.  Det er godt at noen kommuner vurderer dette selv, og ikke bare dilter etter andre.

Noen skiturer har det blitt denne påska, og i går så gikk årets tur til Gaustatoppen.  Fra hytta og opp så er det 1000 høydemeter og det er ca 10 km i luftlinje.  Turen opp tar ca. 4 timer, og noe kortere tid ned.  På grunn av skare, meget dårlig sikt og hunder, så er det viktig å bruke god tid ned også.  Husk at hundene løper begge veger, de renner ikke nedover.
Turen var bra den, noen var slitne etterpå, og vi som har grunntreningen i orden, har det helt sikkert best i dag.  Naturen er et bedre treningsstudio enn alle de andre (til sammen).Det var bra vær når vi gikk opp, men det tyknet på.  To glade jenter på toppen for første gang med ski, men de har vært der mange ganger på barmark.

 
På veg nedover, måtte fellene av.

På fjellet, igjen!

20. mars
Her skulle det selvfølgelig ha vært noen fine bilder av Akira, Arja og Vilja ute i snøen.  Men har dere forsøkt å gå med to, eller tre hunder, i sporsele, på ski sjøl og ta bilder.  Nei da, det er ikke lett.
Men vi har vært på ski, og vi har slappet av. 

Som dere ser, så slapper far av i godstolen på hemsen.  Og hva holder han på med; jo sporten på TV sammen med Nintendos SuperMario.  Nei da Vibeke, jeg snakker ikke om Oscar (Ursa Major's Supermario).  En liten kald Lundetangen også, så er livet fullkomment.  På hytta har jeg også dekorert trappeveggen med Viljas diplomer for vel utført arbeide;

Gamlesenga er i Tuddal et begrep.  Her er det mange kjente personer som har slappet av.  Når Purinateppet blir lagt der, så forstår hundene at da er vegen klar, senga er klargjort for meg, tenker de.  Og vips, så er de "på plass."  Lydige hunder forstår dette og hopper opp helt av seg selv.  Og for den våkne; ser dere at de har holdt av plass til far helt ytterst!


Etter en skitur, er gamlesenga god å ha, også for hunder

Nye bilder av Amigo

16. mars

Sarkos Amigo på fjellet, 13 mnd gammel.  En stor takk til Øystein og Karianne for et flott bilde.

A- kullet er ett år

12. februar


Arja og Akira som feirer helgen sammen!
 

Vi lar Alma få presentere seg på denne siden i dag.  Hun er bosatt i Vantaa i nærheten av Helsinki i Finland.  Der bor hun sammen med Kerthu, og Anu og Roy.  Alma var nr. 6 i kullet og har utviklet seg til å bli en fin dame.  Hun har deltatt på flere utstillinger og fått fine kritikker.
 

Utstilling i Skien, Vilja fikk CK!

6. februar
Årets første Spaniel utstillinger var var vår egen på Stevneplassen i Skien i dag.  Vilja startet i bruksklassen og finn 1BK, 1BKK, og CK.  (Certifikat Kvalitet)  Kampen og Certet var det selvfølgelig mange om, og vi gikk fort ut.  Men det er den første CK som Vilja har fått og det var meget overraskende.  Kritikken var også god.
Arja stilte i junior klassen og fikk 1 JK, 3 JKK.  Hennes kritikk var også meget god og det var også søstera Akira som også fikk 1 JK.


Arja i ringen på sin første utstilling som voksen,  og så Vilja.

 

Fjellet i januar

24. januar
Helgene i januar er blitt brukt på fjellet.  Der er det bra skiforhold og mye snø slik at det har vært ideelle forhold for hundene.  Heldigvis så har det vært få mennesker, slik at Vilja og Arja har kunne løpe løse.  Angående snøen, så taler bildet for seg:

Vilja - 4 år i dag

9. januar
Dagen i dag, for fire år siden, husker jeg veldig godt.  Jeg var på jobb og fulgte med på hjemmesida til Inger hvor hun la ut informasjon etter som valpene ble født.  Valpinga forgikk på formiddagen, og gikk nesten "online".
Flere av mine kolleger var også involvert i dette valpekjøpet, og etter hvert også involvert i selve fødselen.  Det var en dag som det er flere enn meg som husker.  Det er jeg helt sikker på.
Vi er på fjellet denne helga også.  Det er ikke så veldig kaldt her oppe, bare -14.  På reisa opp i går kveld, så hadde vi -29 på bilen på det laveste.  I dag skal vi ut på ski, og så inn i badstua og varme oss.  Da koser vi oss.
Vi vil benytte dagen til å hilse til hele V-kullet på kennel Desperado, takke Inger for at hun satte i gang dette kullet.  Og samtidig gratulere Kjersti Høydalsmo på Gjønnes i Lågendalen med dagen i dag.  Hun har Desperado Qarmen.

Bildet er fra Viljas ett-års dag.

 

 

2009

går mot slutten.  Siden huset er strøkent, alle julepakkene kjøpt inn og alle kakene bakt. Det er kun juletreet som skal pyntes, og det er enda flere dager igjen til jul.
Da er det tid til å sitte her foran PC og mimre tilbake på året som snart ebber ut.
12. februar er en dag jeg vil huske lenge.  Jeg skulle reise på ett to-dagers møte i Oslo, men kvelden før datt tempen på Vilja og neste morgen var den på veg opp igjen.  Møtet ble det ikke noe av for mitt vedkomne, og før natta kom, hadde vi 8 søte, frisk små valper i huset.  Siden dette har mye av vår fritid dreid seg om valper, valpekjøpere og andre hundemennesker.  Utrolige mange hyggelige mennesker har vi truffet, og når vi i går var ferdige med vårt årlige julebrev, gjenspeilte det seg der også.  Masse hundevenner får julebrev fra oss i år.  Og vi har allerede fått masse julehilsener, også fra hundevenner.  Og enda er det mange dager til jul.

Jeg har oppdatert valpedagboken for siste gang, i år.  Det er lenge siden forrige gang nå.  Jeg får vel gi den siden et nytt navn etter hvert.  A-kullets side.  Vi har i dag snakket om kullet, og nå husker vi snart kun de positive opplevelsene ved kullet, alt arbeidet begynner å gå over i glemmeboka.  Jeg har på følelsen at det kommer ett nytt kull fra oss i løpet av 2010.  Sarko's B-kull er under planlegging.

Når jeg ser tilbake på 2009, er selvfølgelig valpekullet noe jeg vil huske.  Det var ett stort øyeblikk.  En annen stor begivenhet var Finlandsturen sammen med Mette og Pippi.  Den hadde vi snakket om lenge og så plutselig var vi der.  Vi hadde en kjempefin tur sammen og alt gikk så bra.  Til og med det finske sporchampionatet til Mette og Pippi gikk i boks. Jeg tok litt av æren for det championatet.  I tillegg så fikk jeg hilse på både Anu og Alma.  Og at Alma kjente meg igjen, var jo heller ikke så dumt.

Med dette flotte julebilde av Akira så vil: