3. juni
I helgen har vi vært på familietreff i Gaupne.  Vilja traff 6 av sine søskenbarn og det var kjempemange desperadohunder på prøven.  Vi reiste opp sammen med Burt og Merethe og Vilja og Burt fikk hver sin 1. premie.
25. mai

I dag var det sporprøve i regi av vår egen klubb og der gikk det kjempebra.  Vilja fikk 1. premie m/HP for dommer Bjørg H. Flatin.
På prøven hadde vi besøk fra Sverige av Martina Fryklöf med sine to flatcoated retrivere.  De var svenske viltsporchampioner fra før og begge greide 1. premie og dermed kunne Martina reise hjem til Sverige med to nye rosetter i kofferten og NVCH som tittel på begge sine hunder.

Søndag 4. mai

For en helg!

Vi reiste til Finland for å trene på finske blodspor og vi endte opp med å bli finsk champion og å bli prøvens beste hund!
Det var 18 hunder som stilte til start, 12 i vinnerklassen og 6 i åpen klasse. 
I åpen klasse var det 4 som gikk til 0, en tredje og en første plass.

I vinnerklassen var det 7 championer som stilte til start.  3 gikk til 0, 4 gikk til 2 plass og 5 til første plass. 

Vilja vant hele prøven og endte opp med følgende kritikk:
Vilja viser sporstart og begynner deretter et raskt og selvstendig sporarbeide.  Blodavbruttsvinkelen gikk med sikringsring.  De rette strekningene var hun spornøye med bare tre sikringsringer. Til å være en springer spaniel er hunden spesielt marksøkende (lav nese) og spornøye.  De to første sårleiene markerte hun bra, det tredje gikk hun over og det fjerde snuser hun på.  Viser sporslutt ved å snuse på skanken.  Hundeføreren stoler helt på sin fremragende hund.
På bildet fra v. er jeg, så dommaren Juhani Heikniemi og sporlegger Tuija Sällylä.  Foran er FIN TR NVCH Desperados Vilja.

20.03.08
På palmesøndag, 16 mars var Vilja og jeg på Gaustatoppen på ski.  Vi gikk fra hytta på 830 moh og opp til toppen på 1850.  Det er 1000 høydemeter og når avstand i luftlinje ikke er mer enn 10 km, sier det noe om terrenget.
Den første delen av påsken ble Sarko hjemme etter problemer med hjertet sitt.  Litt medisinering, så er han i hvertfall i stand til å gå spor, noe han gjorde med glans i dag. 

1.3.08
Tenk at gamle Sarkogutt er blitt 12 år.  Dagen ble feiret i Tuddal, med en flott skitur i ett fint vintervær på Råenden.
Hvem husker ikke dagen for 12 år siden, da Sarko ble født med keisersnitt, og var den eneste av valpene til Sasha som overlevde.  Han pep i bilen til Ragnhild på veg hjem fra doktor dyregod og til Inger-Beate.  Vi var lovet førstevalget på tispe, men slik ble det ikke.
Han er en hund etter spor og vilt, liker fremdeles å leke med elgbein.
20.03.08
Den 24. februar fikk vi 1.BK og 2.BKK på utstilling i BØ, og Vilja har nå fått tittelen NVCH.
10.02.08
Da var den første utstillingen unnagjort på veg til Viltsporchampionatet! På utstillingen vår i går fikk Vilja 1. premie i åpen klasse.  Nå krysser vi fingre for neste utstilling i Bø om 14 dager!

Ellers så har vi startet lydighetstrening med kurs hver mandag og trening hver dag! Det går framover. Instruktøren er flink, og tolmodig med meg som gammel mann . Takk, Sølvi.
Nå når Vilja har blitt to år, har vi begynt å trene på å trekke pulk.  Det kan se ut som om Sarko koser seg, når han ser at det er Vilja som må trekke, og han bare kan løpe fritt, men med sele han også. Han trakk sin siste pulk påsken for år siden. Jeg trur det var lurt. 
09.01.08

HEI ALLE SAMMEN!

I dag fyller V-kullet 2 år!  Nå er vi vell blitt skikkelig store, i hvert fall har jeg blitt det.  Nå tar jeg meg den friheten å hoppe opp i stolene om dagen, snike meg til en liten flik av senga om natta, på hytta er det ”nesten lov”, bestemme når jeg skal ut å tisse, bl.a.  Men heldigvis så er jeg fremdeles kjempeglad i å leke, og det gjør jeg mye hjemme.  Gamle Sarko (Hazelbird’s Against All Odds) gidder ikke leke med meg, men slik blir vel jeg også når jeg blir 12 år.  Men det gjør ikke så mye, for her hjemme leker jeg med menneskene i huset, og de vil leke mye.  

I februar skal jeg på ”to utstillinger i åpen klasse etter fylte 2 år”, og det betyr at hvis jeg får 2 x 2. premie, jeg håper selvfølgelig på 2 x 1. premie, så kan jeg begynne å legge bokstaver foran navnet mitt.  Og da er jeg blitt STOR!  

Gratulerer med dagen til dere alle!

 

VILJA

08.01.08
Nå har jeg fått boken; "Med sikte på 10:an" og startet med lesinga.  Neste mandag begynner valpekursene og da er det også lydighetstrening.  Det blir spennende for både meg og Vilja og vi gleder oss.
03.01.08
Utfordringer er gøy.  Jeg ler godt hver gang jeg får mail om dette fra Inger, og ler også hver gang jeg skriver tilbake.
I tillegg til at utfordringer er gøy, så blir det jo noe ut av det.  Jeg ble utfordret til å stille opp i lydighet. Utfordringen tok jeg på strak arm, men jeg har fått noe å bryne meg på.  Først måtte jeg finne ut hva dette går ut på.  Jeg vet noe, men ikke alt.  Har begynt å forberede meg mentalt.  Har bestilt boka: Med sikte på 10:an som jeg regner med kommer snart.  Har også snakket med andre hundevenner, og fått noen tips.
Mandag 14. januar starter vi med valpekurs i Skien.  Jeg skal være med som instruktør på ett av kursa og disse kveldene skal vi også trene våre egene hunder.  Det skal bli spennende å være med på dette.  Det blir sikkert mye jobb, men det er jeg ikke redd for.  Mange gode hundevenner er vi, så sammen sammen blir vi bedre.
At Inger har bestillt Rabbis vaksine til Vezla (og Chelly?) er jo kjempebra. Da blir det sporprøve i Finland til høsten! Og så har jo Solveig, og Figge, meldt seg på. 
Og for de som ikke vet; Hvis dette går i orden så blir det historisk i Nordisk Kennel sammenheng: Mor(Chelly) og Far (Figge, Sverige), sammen med to barn (Vezla og Vilja), og en onkel (Romeo, Finland) på samme sporprøve. Deltagere fra tre land, og skulle alle lykkes også????
18.12.07
Hva er det jeg registrerer??  Er ikke dagboka mi blitt oppdatert siden 20. aug??  Også denne høsten som det har skjedd så mye.

Først var det 24. og 25. august.  Sporprøve i Telemark på lørdag og på Ringkollen på søndag.  Vilja gikk til 2 x 1.premie og Sarko tok en 1. premie på Ringkollen.  Sarko debuterte i går og der tulla jeg, men i dag greide jeg meg og vi gikk til en 1.premie.  Han er 11 1/2 og gikk som en drøm!
"Lille dokka", Vilja, har nå 3 x 1.premie og er langt på veg til sin Viltsporchampionat.  Hun mangler nå min. 2 x 2.premie på utstilling i åpen klasse etter fylte 2 år, og 2 år blir hun 9. januar 08.
Etter dette har det bare gått slag i slag.  Vi dro til Finland 28. sept og stilte på prøve der borte den 30. Prøvene var jo litt anderledes enn her hjemme, men vi måtte stille i åpen klasse og der gikk vi helt til topps. Vi vant klassen og ble hele prøvene 3. beste hund. De vi konkurrerte mot var langt eldre enn oss.
Siden det så har hun tatt 2x1.premier til på spor og fått godkjent jaktanleggsprøve.

Ellers så har høsten gått med til å ta kurs som NKK-instruktør Trinn 1 og den eksamen tok jeg sammen med 6 andre fra spanielklubben den 15. desember. Så nå mangler jeg praksis for å bli godkjent instruktør.

Kanskje alt dette er grunnen til at jeg ikke har fått skrevet så mye?

Men jeg har blitt utfordret av Inger. Se www.desperado.no Denne utfordringen tar jeg, og her er min utfordring tilbake til Inger og kennel Desperado:

Du har vært mye rundt i Norge og Sverige på div. prøver, men i Finland har du muligens ikke vært. Vezla får jo sitt NVCH i løpet av våren, når bare utstillingene dukker opp.  Men i løpet av 2008 må du greie å få en FinTrCh-tittel på Vezla.
Start Rabbisvaksine allerede nå, og bli med til Finland høsten 2008.  Det går sporprøver 28. september i Laitilia og 5. oktober i Espoo.  Jeg skal stille på en av disse sammen med deg. Hvilken kan vi snakke om senere.
Du har levert hunder i dette området og noen av "dine avkom" vil sikkert være med her.
Tar du utfordringen, Inger?
20.aug.07

På lørdag var vi på sporprøve med Telemark Dachshund.  Og Vilja gikk til sin første 1. premie!  Hun leverte ett meget bra sporarbeid, men du verden hvor vi har jobbet i våres og sommer.  Hun gikk av sporet i en vinkel med avhopp, men fant sporet igjen relativt raskt.  Etter det gikk det som på skinner helt til sporslutt og en nyskutt rådyrskank. For denne prestasjonen fikk Vilja mye ros og far fikk kaffekopp og G/T glass.  Det var nyttige premier!
Hun som vant denne prøver var også en springer og hun gikk til en 0 i Oslo når vi gikk til 0. Det går opp og ned her i verden, det er det som gjør sporarbeid så morsomt.

Mandag d. 10/6-2007

I helga har vi vært på sporprøver.  NSK-avd Oslo hadde på lørdag og Oslo Dachshundklub hadde på søndag.  Været var veldig bra, men ikke å gå spor i.  Det var over 30 gr. ov VELDIG VARMT. Vi gikk til 2stk o-er, men er likevel fornøyde. Det var da noe positivt i kritikkene.

På lørdag ble det utrolig mye venting, det var langt å gå, både til møteplass og sporstart, men Vilja startet meget bra, vinkler og avhopp gikk veldig greit, men så mistet hun sporet, og fant det ikke igjen.  Dommer, Rigmor Skau, likte veldig godt måten Vilja gikk i sporet og skrøt av det på gjennomgangen.  Kritikken lyder slik;  Vi fikk utmerket på Sporstart og Tempo.  Dommerens kommentar;  EKSTREMT VARMT.  Hunden starter og går de første 200 m nydelig.  Får et tap den ikke klarer å utrede. Prøven avbrytes etter 15 min.

På denne prøven var det 8 startende hunder: 2 stk. 2. premie og 6 stk. 0!

På søndag var sporstartene ikke langt fra oppmøte stedet. Det var godt med skygge og oppmøtetidspunkt var kl. 0800.  Vi fikk andre spor for dommeren og kom i gang relativt raskt.  Hun startet og gikk 20 m , så var det stopp. fant ikke sporet.  Vi gikk tilbake til start og hun var overhode ikke interessert i å starte om igjen.  Tilslutt fikk jeg henne til å ta starten og da gikk det en kort stykke, så ble det tap, og dommeren stoppet prøven.
Dommerens kommentar:  Hunden har store startproblemer, men kommer omsider i gang etter iherdig innsats fra fører.  Kommer fram til 1. vinkel der den går av og mister interessen for sporarbeid. Prøven brytes av dommer.
Dommer var: Sølvi Eriksson.

På denne prøven var det 15 startende hunder: 6 stk 1. premie, en med HP, 1 stk. 2. premie og 8 stk. 0!

Det var ekstremt varmt for hundene begge dager.  

Vi er godt fornøyde likevel og prøver oss igjen den 25. august, hvis det da ikke blir en bevegelig prøve før det.

4. mai
I dag har jeg vært på mitt første sporkurs. Nå har jeg hatt springer i mer enn 11 år, lagt mange spor, gått minst like mange, men aldri vært på kurs. Jeg har alltid gått spor som har vært eldre enn 24 timer, men i dag har Vilja og jeg gått spor som var helt ferske.  Dette var helt nytt for oss.
Vilja var kjempeflink og imponerte meg veldig. På et av sporene, så var det en vinkel til høyre, men Vilja ville til venstre inn under ei gran. Jeg lot henne søke og etter en stund så støkke hun opp en storfugl som hadde ligget og trøkt lenge. 1 meter ifra var hun, fuglen fløy, Vilja snudde 90 gr. og fortsatte på sporet og fulgte det til sporslutt uten problemer. Der ventet en halv elgfot. Denne ble båret "hjem" til Spanielbua med stolthet i blikket og i hele kroppen.
Vi gleder oss til i morgen, da fortsetter kurset. Dette vil vi være med på mere.
Nå melder vi oss på sporprøver i juni.
Bildet viser en hoppende glad Vilja ved sporslutt!
22. april 2007

På fredag var jeg ute å la et blodspor for Vilja som vi skulle gå på lørdag. Så traff jeg Merethe som hadde lagt et spor for Burt.  Jeg hadde Sarko med i bilen og Merethe lurte på om ikke jeg hadde lyst til gå et spor med Sarko som hun hadde lagt på tirsdag.  Det er nå noen år siden Sarko fikk problemer med bevegelsen og siden har han gått på smertestillende.  Men disse har virkelig gjort han bedre og Vilja i huset har i hvertfall ikke gjort han værre. Sarko gikk sporet veldig bra, det var jo 3 dg. gammelt.
På lørdag gikk Vilja blodsporet til Merethe (1 dg. gammelt.) Det var det første sporet i 2007, men etter en noe treg start, gikk det greit. Hun kom til sporslutt og fant et helt elgbein! Hun var så stålt og rar.  Men flink også. Hun bar beinet helt tilbake til spanielbua og det var flere hundre meter.Hun var stolt som en hane!

17. april 2007
Det har vært noen travle uker for Ragnhild og Vilja.  Lydighetskurs i 6 uker og Agilitykurs i helga. Se bilde! Om Vilja synes Lydighetskurset var ok, er jeg noe usikker på, men Agility var gøy! Se flere bilder under hundenes fotoalbum.
12. april
I påska i år fikk vi 15 dager på fjellet, Bjørn og hundene.  Et fantastisk vær var det hele tiden, og alle koste seg veldig.  Vilja fikk prøve å trekke pulk for første gang og hund likte det.  Pulken hadde kun 4 kg oppi og med pulken veide det hele 6,3 kg. To korte turer på flate strekninger var det hele. Vi venter til neste år med å dra på tur.
Inger ringte i påska og kunne fortelle resultatet resultatet av HD fotograferinga. A hofter var resultatet, kjempebra!
Ellers så har Vilja oppdaget hvor avslappende det er å ta badstu etter en travel dag.  Hun skal inn i badstua så fort noen går inn og hun er den siste som kommer ut. Ofte 20 minutter etterpå.  Hun storkoser seg der inne.  Har noen hørt om noe lignende?
21. september

På søndag så ringte Leif Nøstdal og lurte på om vi skulle legge blodspor for hverandre og se hvordan det gikk. Leif har en springer, Dina som er noe eldre en Vilja.
Søndag la Leif et spor for meg som vi gikk på mandag. Det startet veldig rolig, men tok seg opp etter hvert. Leif hadde lagt et rådyrben ved blodslutt som ble kjempegodt mottatt.
Tirsdag la jeg et spor for Dina og Leif som Dina gikk i et like rolig tempo på onsdag. Ved sporslutt lå det både rådyrbein og ei vognpølse fra Telemarkskjøkken på Notodden. Pølsa smakte bra og rådyrbeinet var veldig gildt.
På torsdag gikk Vilja og jeg det samme sporet som Dina gikk. Sporet var nå 48 timer, og Vilja gikk gjennom hele sporet med et avhopp. Det var på samme sted som Dina hadde problemer. Muligens var det lite blod. Jeg satte henne på sporet igjen og hun fullførte helt til sporslutt. Med rådyrbein som gevinst, gikk hun ca 800 m hjem, med rådyrbeinet i munn. Stolt som en hane!

16. sept.
I dag har vi vært på utstilling i Porsgrunn.  Med egen klubb som arrangør var vi nesten forpliktet til å stille opp. I går ble Vilja badet og den siste finklippen fant sted. Og hvilken dag det ble. Vilja fikk en kjempefin kritikk som lød;
"Bra hode og uttrykk. God hals. Godkjent overlinje. Velutviklet kropp for sin alder. Sterk benstilling og normale vinkler. Bra tassar (labber). Bra pelskvalitet. Vel presenterad. Beveger seg med bra steg."
Med denne kritikken ble det 1. BIR valp og 3. BIS valp. Selv om ikke konkurransen var den største, så var dette bra.
Dette vil vi være med på igjen!
15. sept.
Sommeren 2006 har vært fantastisk!
Vi har vært mye på hytta i Tuddal og i begynnelsen av ferien hadde Ragnhild, jeg, Sarko og Vilja en flott tur "Jostedalsbreen rundt". Vi var i nærkontakt med breen tre ganger, ved Nigardsbreen, Bøyabreen og Briksdalsbreen. Fjell, fjord og breer er en fantastisk kombinasjon. Både Ragnhild og jeg syntes dette, og vi elsker å oppleve det sammen. To voksne og to hunder sammen i campingbil en uke gikk også veldig bra.
På turen var vi også, selvfølgelig, innom Inger og Sjur i Gaupne. Det var veldig moro å besøke familien til Vilja igjen. Til sammen 11 hunder var på besøk der de dagene vi var der. Kjempehyggelig! Vilja traff både Vezla, Veni og mamma Chelly + mange flere. Inger hadde ei måke som Vezla og Vilja hadde gøy med og kjempet om å apportere. (se bilde).
Eller så har Vilja lært seg å apportere fra vann og er blitt kjempeflink og tøff til å "hoppe" i det våte element. Bilder av dette finnes på hundenes fotoalbum.
18. juni 2006
I dag har vi vært på vårt første valpeshow.  Det var i Tønsberg i regi av Vestfold spanielklubb. Utstillingen var i en park midt i Tønsberg og det var en veldig hyggelig ramme rundt utstillingen. 
Bildet er tatt av Mariann Janet Nossen.
Vilja oppførte seg eksemplarisk, rolig som hun er, også i ringen. Hun sjarmerte ikke direkte dommeren. Men kritikken hun fikk, er vi rimelig fornøyd med;
"Nice head, dark eye, good coad and condition, would like to see more body. Moved O.K."
Dommer var Tom Bury, og dersom jeg tolker kritikken riktig, så trenger hun mere mat.
Ellers så fikk Vilja leke med søskenbarnet sitt, Ally Mcbeal fra Bergen. Det er jo bare hyggelig å se at to valper kan ha det så gøy sammen uten å gi fra seg en eneste lyd. Vi kommer sikkert til å treffes igjen!
14. juni 2006
I dag har vi igjen vært i Bua. Noe dugnadsarbeide ble det plass til i kveld, men det var ikke så veldig mange tilstede i dag. Vi fikk gjort rent inne i Bua og sprayet mot maur. Vi krysser fingre og håper at det hjelper. Vilja har funnet ut at det store drikkekaret er ypperlig til å bade i, noe hun gjør både titt og ofte.
På søndag ramlet hun i vannet, men i går svømte hun for første gang frivillig.  Det var Sarko som la på svøm først og dermed kom Vilja etter.
7. juni 2006
I kveld har vi vært borte i Bua igjen. Vilja er temmelig husvarm og trives med alle de andre hundene. Hun springer omtrent hele tiden, så det gir fin mosjon.
Vi hadde søk etter kanin på programmet i kveld og Anne-Britt hadde fått tak i 3 fine kaniner.  Vilja fullførte sitt første kaninspor på en helt ypperlig måte, men ville ikke bære den tilbake. Etter søket gikk vi tilbake til de andre hundene og Vilja fortsatte å leke. Tilslutt var hun så sliten at hun la seg rett opp i drikkekaret. (Se bildet) At hun elsker å bade, det har jeg forstått, men det får da være måte på.
29.mai 2006
Hei alle sammen.  Nå har vi akkurat sagt forvell (eller på gjensyn) til våre amerikanske gjester. Det har vært mye gøy i 14 dager. Vi har besøkt mye av vår familie her i distriktet, vært en tur over fjellet til Haugalandet og Stavanger.  På vestlandet ble det tid til et herlig måltid på en fiskerestaurant, sandslottbygging på Solastrand og en fantastisk båttur inn Lysefjorden. Etter å ha passert alle 29 hårnålsvingene på veg opp til "Ørneredet" gikk det strake vegen over Suleskard/Brokke tilbake til Telemark. Men et lite besøk nede på Dalen hotel, Eidsborg stavkjerke og et plukk av brynesteiner fikk vi tid til før vi ankom Skien sent fredag kveld. Et besøk på Vogsland og Ettestad i Drangedal fikk vi også unnagjort.  Det var en stor opplevelse å se Olav på snart 91 spille to-rader i stua. Vi bare måtte danse!  Etterpå gikk turen gikk Portil og Snartvann.
Ellers så har kveldene/nettene vært mye brukt til spilling av Amerikansk Canasta. 
23. april 2006

Fram til nå har vi drevet mye sosial trening. Vi har vært på onsdagstreff i Spanielbua hver uke, og det har gitt Vilja mye fin trening. Der har det vært opp til flere og tyve hunder av forskjellige raser, og Vilja har taklet sammenkomstene vledig bra. Hun prøver seg på trappegåing i åpen trapp nedover. Og det er skummelt og vanskelig selv når Sarko springer foran. En halv trapp går greit nå. Hun har kjørt heis sammen med Sarko. Det har seg slik at Sarko elsker å kjøre heis alene, og når Sarko smatt inn i heisen, løp Vilja etter rett før døra gikk igjen, derfor ble hun med. Men det gikk veldig bra. Sarko ville opp å kjøre en tur til.
Vilja finner veldig lett godbiter som blir lagt ut, da går nesa som en maskin. 
Idag ble hun klippet for første gang. Etter å ha studert Sarko, som bare satt helt rolig, fikk hun seg en liten omgang med maskin inni ørene. Det var veldig skummelt. Vilja har også vært med på noen lange turer i skogen. Disse har tæret litt på kreftene, derfor ligger hun helt i ro akkurat nå.

Mandag 17. april. 2. påskedag
Påsken var kort i år, og etter 3 dager var det slutt. Vi kom ikke opp til Tuddal før Langfredag på grunn av jobbing.
På nabohytta hadde Jan og Eirin fått seg ny springervalp i januar. Jossy og Vilja lekte sammen og sleit hverandre ut. Det var godt at de gamle hundene fikk seg litt hvile.
Ellers så gikk påskedagene unna som vanlig. Tradisjon så spiste vi pinnekjøtt sammen med hyttenabo'n og det er alltid godt å få preike litt sammen.
Lørdag var vi på konsert på Tuddal høyfjellshotell.  Det var "Olav Ola" som spilte og fortalte historier. Der var det flere kjente.
Onsdag 12. april 2006
I  dag gikk vi vårt første "fiskekakespor". Det var lagt ut ca. 50 meter med små biter fra fiskekake. Etter en stund så forstod Vilja hva som var poenget med å søke, da gikk det bedre. I enden av sporet fant jeg en rådyrfot.
Mandag 10. april 2006
I dag fant jeg en link til denne hjemmesidefabrikken. Den var meget enkel å bruk, derfor passet den meg bra. Så nå er jeg i gang med å lage en hjemmeside om meg og mine. Mest blir det nok om mine små, søte valper som faktisk blir ganske store veldig raskt.