Denne statistikken er oppdatert 10. april.  Elghundvalpene er en dag eldre enn hva ukene viser.

Foto er lagt ut på Eurofoto.  Klikk på uke nr. under:

Uke 1    Uke 2    Uke 3    Uke 4    Uke 5    Uke 6    Uke 7    Uke 8

Og bilder fra Sarkos A-kull ligger her:  Uke 1    Uke 2    Uke 3    Uke 4    Uke 5     Uke 6    Uke 7    Uke 8

11. april 2011.  ( Da har våre valper blitt 7 uker og elghundvalpene har blitt 6 uker og en dag )
Tiden går veldig fort fram mot levering.  Dagens helsesjekk gikk greit.  Ett lite navlebrokk på den ene valpen, og det har kjøperen fått beskjed om allerede.  Det kommer antagelig til å gro igjen, sa Merethe, og da får vi håpe på det.
Alle springervalpene har nå fått sine endelig navn.  Bastian og Bonnie får beholde navnet sitt, og Brutus blir hetende Basso!  Sarkos Basso er også et flott navn!
Når det gjelder vektene så taler digrammet for seg.  Basso har nå passert 4 kg, og har dermed øket sin vekt med 1411 %.  Slettes ikke værst på 7 uker!  For de andre valpene så er tallene slik:  Bastian 5,0 kg og 985% og Bonnie 4,6 og 1214%.
For elghundvalpene så veier de to minste valpene ca. 2,5 kg og har øket sin vekt med 1412%, og de to største veier ca. 3,3 kg og har øket sin vekt med ca 1200 %.
Dette var mye tall og store %-er, men 14 gg. vektøkning på 7 uker, (på 6 uker for elghundene) er relativt bra.
Da elghundvalpene kom inn døra for 6 uker siden, så hadde vi et mål om å greie å redde livet på 4 små elghundvalper.  Og det har vi greid, og vi vil levere de tilbake til Knut og Cesilie på torsdag med ønske om mange gode år på elgjakt for de firbeinte! 
Bildelinkene blir oppdatert i morgen, tirsdag!

4. april 2011, ( Da har våre valper blitt 6 uker og elghundvalpene har blitt 5 uker og en dag )
I kveld har alle valpene fått ormekur.  Det er slik at det skal være 2 cm med pasta for hver kilo med hund.  Og da ser dere av tabellen over at det var alt fra 8 cm til 4 cm.  Så tar vi pastaen til en hund på fingeren og trykker den fast oppe i ganen på hunden.  Og så rister valpene på hodet og bli hele rare i ansiktet.  Trur de kaller det voldtekt, eller noe slikt.
Bastian er nå oppe i 4 kg, og har blitt en stor valp.  Bastian er litt over 3 og så ligger Bonnie mellom der.  Den minste elghundvalpene har lagt på seg 60% den siste uka, fra 1218 til 1950 gr. og nå begynner de virkelig å ta igjen sine større brødre.
Vilja har fått en lei kul i nakkeskinnet etter vaksinestikket, så vi har vært hos Merethe i kveld og startet på en pencilinkur.  Håper den forsvinner før påske!

27. mars 2011, ( Da har våre valper blitt 5 uker og elghundvalpene har blitt 4 uker og en dag )
Denne uka har vi flyttet valpene ned i gangen nede.  Her er det stort vindu helt til gulvet, så de har utsyn ut i gata, og alle som går forbi kan se inn.  Ikke så sjelden ligger valpene i vinduskarmen og koser seg.  Ungene i gata syntes det gøy å stikke bortom her å se på valpene på veg hjem fra skolen.
Valpene har også denne uke hatt godt med besøk.  Til sammen 44 voksne og 10 barn har vært her.  Og da teller jeg ikke med husets medlemmer og heller ikke med Knut og Cesilie som eier elghundene.  I følge Gry Løberg så bør valper ha besøk av minst 50 fremmede før de er 8 uker, og ytterliggere 50 før de fyller 12 uker.  Våre valper ligger godt an her!
De som skal ha Bonnie har også vært her denne uka.  Arne og Lisbeth tok turen fra Rygge på torsdag, "sånn bare for å hilse på".  Det var veldig hyggelig.  De skal nok se Bonnie både titt og ofte.  Jeg er temmelig sikker på at hun kommer til å bli ganske så lik på Vilja.  Bare sjekk bildene under her.
Når det gjelder navn, så har vi gitt de uoffisielle navn.  Bastian er den største sort/hvit og han lyder navnet sitt nå.  Han kommer springende når jeg roper på han.  Også "Brutus" har begynt å lyde navnet sitt han også.  Og når det gjelder navnet til elghundvalpene, så kaller vi de Burre alle sammen. Og jammen kommer ikke de også.

 
Valp 1, "Brutus", han resiser til Stavanger og skal bli familie hund.
 
Valp 2 "Bastian", han reiser til Oslo skal til et hjem hvor det har vært springer tidligere.  Han skal forsøke seg på bl.a.spor.
 
Valp 3, Bonnie, som er veldig lik sin mor.  Hun skal til sin halvsøster i Rygge, og skal også prøve seg på spor. 

20. mars 2011, ( Da har våre valper blitt 4 uker og elghundvalpene har blitt 3 uker og en dag )
Springerne spiser masse mat, og de legger godt på seg.  Tennene har blitt flere mm lange og de begynner å småbite på alt mulig, også på hverandre.  De har fått biteleke i kassa og den blir flittig brukt.  I munn til elghundvalpene kan man kjenne tennene, og det er nok bare snakk om dager før de kommer helt fram.
Vilja har sluttet å ligge i valpekassa, men er kun oppi når hun gir de små melk.  Ofte så foregår dette nå på utsiden av valpekassa, og det vil si på kjøkkengulvet.  De har ikke hjerte til å flytte de ned i gangen nede enda.  Men det må skje i løpet av kommende uke.
De minste elghundvalpene veier nå over 900 gr. og det vil si at de veier mer enn 5 ganger så mye som når de ble født.  To og to valper følger nå helt hverandre.

13. mars 2011,  (springer valpene er 3 uker gamle og elghundvalpene er 15 dager gamle)
Det blir mer og mer liv i valpekasse.  De fleste valpene har kommet seg over kanten selv, men stort sett så ligger de i kassa.  Vi setter på en forhøyer om natta.
Springervalpene har begynt å få tenner og de vil leke.  Men dette forstår ikke elghundvalpene noe av.  Liker ikke elghundvalper å leke?  I alle fall forstår ikke springervalpene at elghundene er 6 dager yngre.  Jeg trur det blir liv i kassa om noen dager.
Fast føde er servert springerne de siste dagene og de tar godt til seg.  Særlig den minste.  Den spiser rolig og sindig, mens de to andre hiver seg over matfatet og vasser oppi.  Det kan se ut som om den brune har fått med seg mye mer oppdragelse fra Vilja.
Denne helgen har vi hatt besøk av Sissel fra Oslo.  Det var et trivelig besøk på lørdag, og et like trivelig ett på søndag.  Det er ingen tvil om den hunden som kommer til Oslo blir tatt i mot med stor glede. 

10. mars 2011
Her går alt greit i valpekassa.  Vi kan senke skuldrene når det gjelder elghundvalpene og det er veldig bra.  De to minste har nå kommet godt over 400 gr. hver.  Dette er bra, da de bare veide 320 gr. når de ble født, til sammen!
Arja og Vilja har vært hos Merethe og fått sin årlige helsekontroll.  For begge to så innebærer det bl.a. påfyll av rabies vaksine, men av andre saker, så ordner Merethe det.  Jeg har med passene, to hunder og lommeboka, resten ordner Grenland dyreklinikk.


Valp 2 kikker over kanten på valpekassa.   -   Valp 3 sitter i valpekassa og tar et overblikk over sine kullsøsken!

Vilja, Arja og hundene har vært alene hjemme på formiddagen noen dager denne uka.  Det har gått veldig bra, og jeg stoler 100% på begge to.  De bare koser seg med valpene, og når den ene ammer, så vasker den andre valpene.  Jeg kan fortelle dere at dette er et herlig syn!
Alle valpene har åpnet øynene og det også en av elghundvalpene selv om de bare var 11 dager.  De største leker med litt med hverandre, og de forsøker også å leke med de minste.  Men på dette stadiet så er 6 dager en veldig stor aldersforskjell.  Valpene klatrer også ut av valpekassa, så når vi reiser må vi sette på en forhøyer.  Min valpekasse konstruksjon gjør det enkelt å endre på høyden på kassa.
Bilder fra uke 3 er lagt ut på Eurofoto, se link over.Valp 1

Valp 2

Valp 3

6. mars
I dag er spanielvalpene 14 dager gamle og de har begynt å åpne øynene.  Foreløpig bare på en liten gløtt, men nok til at verden åpner seg for disse små.  Nå går de rundt i valpekassa, men ennå noe ustø gange.  Vi har tatt nye bilder av valpene, både av hode og av sidene.  Mange av disse er lagt ut på eurofoto på uke 2.
Når det gjelder våre valper så legger de fint på seg.  Valp 1 har stagnert noe i veksten de siste dagene, men den og valp 2 følger omtrent samme stigning på  hver sin kurve.  Valp 1 er den mest livlige i kassa og er også den som beveger seg lettest.  Det er jo fordi den er den minste.
Når det gjelder elghundvalpene, så legger de også på seg.  Tre av de har nå doblet sin vekt i forhold til fødselsvekta, og den fjerde er på 187% av fødselsvekta.  Nå har også den sorte pelsen gradvis begynt å bli grå.

28. februar
Hva skal jeg egentlig skrive om nå?  Faktisk så er det elghundvalpene som engasjerer oss mest.  Vi fikk jo 4 elghundvalper inn døra på søndag kveld, Vilja har adoptert alle fire, så nå ligger det 7 valper i valpekassa.  Elghundvalpene er jo sååååå små.  Med fødselsvekter på 176, 182, 267 og 302 gr. så er de ganske små.  Men alle tar til seg både melk og næring.  Vi håper at det går bra.
Når det gjelder våre valper, så har valp 2 så vidt begynt å stå på alle fire bein.  I alle fall så prøver den å reise seg.  Valp 1 ligger fremdeles godt etter de andre.  Jeg ser av kurvene at den ligger jevn med de to største elghundvalpene.
Når det gjelder valp-3, den eneste tispa, så gikk den forbi valp-2 i går, men i dag ligger den etter igjen.  Men den er ganske lik, tiltross for at skilte 128 gr. ved fødselen.
Jeg har også opprettet et album for uke 2 på Eurofoto.  Her er det også bilder av elghundvalpene, selvfølgelig.

26. februar
I dag har vi hatt fokus på VM.  Vi gleder oss over Marit Bjørgen og Therese Johaug's suksess i Holmenkollen i dag.
Når det gjelder valpene, så hadde vi hele valpekassa på soverommet vårt i natt.  Det er jo slik at det ikke er rolig i kassa hele natten, stadig vekk så er det lyder.  Noen av lydene forteller meg at en av valpene ligger på feil side i forhold til puppene.  En annen lyd kan fortelle helt andre ting.  Hver gang så våkner jeg og kikker ned i valpekassa.  Og hver gang er det noe å justere på.  Arja ville ikke alene på hunderommet, hun syntes det var blodig urettferdig at hun skulle være på hunderommet alene.
I dag har Arja fått lov til å ligge i valpekassa sammen med Vilja.  Og det har også jeg gjort.  Da det kun var valpene som var i kassa i dag, så jeg mitt snitt til å legge med oppi.  Og det gikk bra, Vilja kom og løa seg ved siden av meg.  Når jeg gikk opp, så gikk Arja oppi og la seg der.  Det er godt å se at Familietilknytningen fungerer.


 

25. februar
Det skjer noe mellom Vilja og Arja.  I formiddag fikk Arja lov til å komme opp i valpekassa når Vilja var der.  Og i kveld fikk hun komme opp, selv om Vilja ikke var der.  Hun lå under kjøkkenbordet og kikket på.  Og Arja la seg ned ved siden av valpene og begynte å slikke de.  Vi har passet på Arja som en smed hele tide, men nå ser det ut til Arja blir akseptert av Vilja.  Vi vet jo at valpene er i konkurranse med Arja ang. forholdet til mor.
Når det gjelder vekten, så har valp-1 lagt på seg 64% siden fødselen, valp-3 har lagt på seg 62%, og den store hannen (valp-2) har bare lagt på seg 32%.
 

24. februar
I dag har Vilja og valpene vært alene hjemme i 1 1/2 time.  Arja og jeg var en tur i Spanielbua og brøytet p-plassen sjekket opp aggregatet. Det gikk veldig fint med Vilja og valpene.  Alle valpene vokser og som seg hør og bør, så legger de minste valpene på seg mest, i % i forhold til seg selv.  Og det er slik jeg tenker.  De følger sin egen kurve.
I dag har Arja vært oppe i valpekassa sammen med valpene og det gikk greit.  Vilja syntes det var helt ok, og en stund stod de der begge to sammen og snuste på valpene.  Jeg er helt sikker på at Arja kommer til å bli tante, istedenfor halvsøster til valpene. 


Arja kikker i valpekassa, og rett etterpå går de sammen opp i kassa og snuser på valpene sammen.

23. februar
I dag snør det. Og slik skal det være når det er vinterferie.  Vi har folk på hytta, og de koser seg veldig.  Koser seg gjør jammen jeg også.  Jeg har vinterferie her på kjøkkenet, sammen med fem hunder.  De tre minste gir mest lyd, men du verden for noen koselige lyder.  De største ligger bare å slapper av.  Vilja i valpekassa og Arja på pute ved mine føtter.  I dag fikk Arja lov til å sette begge brambeina opp i valpekassa, mens Vilja lå der.  Da sa hun ingen ting, men som regel så gir hun et klart signal på at dette liker hun ikke.
Vi har vært på tur i dag også.  Vilja ble med på første runda, men så hadde Arja og jeg en lengre tur i skauen i skikkelig snøvær.  Etterpå bar vi inn ved, og så lekte vi i stua.  Og da kom jammen Vilja også og ville være med på leken.  Vi holdt på en god stund, og etterpå lekte Vilja og Arja sammen akkurat som for en ukes tid siden.  Tror nesten at Vilja glemte valpene for en liten stund.
I dag er det lagt ut bilder fra fødselen og fra de siste to dager på Eurofoto.  Link til dette ligger lengre oppe på sida.  Jeg har også lagt med linken fra Sarkos A-kull for 2 år siden.
Kos dere med bildene!
Og når det gjelder vektøkningen fra dag 2 til dag 3 så har valp-1 hatt en vektøkning på 16%, valp-2 på 12% og valp-3 på 13%.  Dette er vi meget fornøyde med.  Den minste legger på seg mest, og den største minst i %.

22. februar
Etter en relativt stille natt, så ble det også en stille dag.  Jeg har brukt en del tid på å følge med minstemann.  En må passe på at den får en pupp som er lett å suge på.  De to andre har lett for å ta de lette puppene, og suge de tomme.  Nå når Vilja kun har tre valper som skal die, så er det melk nok i massevis.  Noe av problemet er at da vil noen av puppene ikke blir brukt, de bli harde og jurbetennelse kan lett oppstå.  Vi har derfor massert disse harde jurene med varme omslag, for å få myket de opp noe.
Vi har også hatt besøk i dag.  Vilja og Arja viste seg fra sin beste side og tok i mot de besøkende ute på gårdsplassen.  Vilja sprang føre opp til valpene og la seg trygt og godt i kassa si.  Og Arja kunne ha besøket for seg selv, og jeg tror hun greide å sjarmere besøket, i alle fall de yngste.

21. februar
Etter en fin dag hvor det kom tre velskapte valper, har roen senket seg.  Jeg har tilbrakt natten ved valpekassa, og der har alt vært rolig.  Arja har ligget ved min side, og jeg antar hun er noe sjalu.  Hun får noen irettesettelser fra Vilja når hun kommer for nære.  Men i morres stakk hun snuta ut og la den helt inntil Arja's.  Det var akkurat som hun bare skulle minne henne om at hun ikke hadde glemt Arja.
Ellers så har Vilja, Arja og jeg vært ute å gått vår morgen tur.  Vilja ville ikke gå hele turen, så vi snudde og gikk hjem med henne, og så gikk Arja og jeg videre.  Det var -17,2 ut, så det var friskt.
Etterpå tok vi oss en frokost, og nå ligger Arja på gulvet hos meg, og i kassa hos Vilja er det bare suttelyder å høre.  Synd at ikke disse kan legges direkte ut her.

Valp nr.

Tidspunkt:

Fødselsdag:

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Uke 1 Uke 2 Uke 3 Uke 4
1 Hannhund 14:08 20-02-2010 285 282 304 391 466 479 512      
2 Hannhund 14:12 20-02-2010 511 479 540 637 672 672 786      
3 Tispe 15:48 20-02-2010 383 374 406 527 621 621 758      
Valp;  3, tispe

20. februar født kl. 15:48

Vekt:  383 gr.

Farge:   Sort/hvit

Kjennetegn: 

Valp; 2 Hann

20. februar født kl. 14:14,

Vekt:  511 gr.

Farge:   Sort/hvit

Kjennetegn:  Kjempestor og veldig lys
 

Valp; 1 , Hann

20. februar født kl. 14:08,

Vekt:  285 gr.

Farge:  Lever/hvit

Kjennetegn:  Kjempebles
 

62. dag, og fremdeles like stille .....

19. februar
Det er et kjempefint vær ute, og vi har vært på tur i det fine været.  Arja springer og leker, men mest med seg selv.  Viljas temperatur har vært nede i 36,8 i dag.  Det var kl. 12, men nå er den på veg opp igjen.  Kl. 17:30 var den kommet opp i 37,3 og da bør det skje noe i løpet av 2-12 timer.
Brøda er ferdig stekt, og pinnekjøttet er snart ferdig kokt.
I mellom slagene så bare venter vi...


Vi var på fin tur i dag, og etterpå så slapper vi av i valpekassa, to hunder og en mann.  Livet er herlig!

61. dag, og fremdeles like stille .....

18. februar
Fint og jevn temperatur, svinger kun bittelitte grann.  Men i morgen må det vel snart skje noe....

60. dag, og like stille .....

17. februar
Helt normalt og stille.  Vilja er like rolig, men nå må det da snart skje noe.  Temperaturen er like stabil, på omtrent 37,7 - 37,9 gr. C


 

I dag er det 57. dagen fra første parring.

14. februar 2011
I dag er det 57. dager fra fra første parring, og andre parring var to dager senere.  Sist gang fødte Vilja på den 59. dagen, så fra nå kan alt skje veldig fort.  Men hun er i fin form.  Vi har vært på en lengre spasertur i kveld, men hun responderer ikke like mye på Arja's invitasjon til lek som tidligere.  Men da vi kom hjem, så inviterte hun meg med på lek.  Og jeg lot meg ikke be to ganger.
Hun har nå lagt på seg 3,1 kg de siste 14 dager, og har et livvidde på 74 cm.  Jeg vet ikke riktig hvor en skal måle, men jeg skal prøve å måle på samme sted hver gang.  Vi kan kjenne liv når vi holder hånda på magen, og det er utrolig spennende.
Vi følger også med på temperaturen 2 gg i døgnet, for å registrere endringer.
Valpekassa er på plass på kjøkkenet, og den har vi prøveligget i alle sammen, jeg, Arja og Vilja.  På en gang, og den fungerte veldig bra.  Valpekassa er av norsk fabrikat, har stenger inni for å hindre tispa i å ligge i hjel valpene.  I tillegg har den en lav front, som kan heves på et senere tidspunkt.  Den kan demonteres veldig lett, slik at den er lett å stable vekk.  For å si det rett ut, så er det et eget produkt!

 

13. januar 2010
På tirsdag var Vilja og jeg hos Rolf Tore og fått konstatert at det er valper på veg.  Rolf Tore kunne telle til minst 4 valper, men Merethe mente at hun kunne telle minst 5.  Dette er det samme som de kunne telle for 2 år siden og da kom det 8 valper.  Pappaen denne gangen er Westaway Black Jive, en meget trivelig og rolig sort/hvit hanne på 3,5 år. 
Vilja ble parret den 19. og 21. januar og dersom jeg teller dager fra siste parring, så er det i dag 16. dag.  Vi satser på trivelige valper, med et godt gemytt og gode jakt/bruks egenskaper.


Kullet vil få en innavlsgrad på 0,586 ved 5 generasjoner og 0,00 ved fire.  Dette er vi meget godt fornøyd med.