Häzelbirds Against All Odds, SARKO

Sarko ble født 1. mars 1996 og døde 5. juni 2008.  Han ble 12 år, 3 mnd. og fire dager.  Hans navn lever videre i mitt kennelnavn og mine domener i Norge og Danmark.


Han var alene i kullet.  Vi hadde i lengre tid passet mor hans, Sascha. Hun hadde vært med oss på turer i Tuddal og det hadde lenge vært bestemt at vi skulle ha en valp etter henne, når tiden kom.  Tiden for den aktuelle løpetid kom jula 1995.  Hannhund var bestemt, og han bodde i Sverige.  Inger Beate hadde en strevsom jul i Sverige dette året, på biltur etter en veterinær som hadde vakt, og med en tispe i bilen som aldeles ikke ville.  En veterinær ble funnet, og ting ordner seg.  Sascha var med valper.
Når termin nærmet seg, ble det påvist 7 valper i magen til Sascha.  Problemet var at fødselen ikke ville komme i gang.  På ultralyd en onsdag ble det konstatert 4 valper i magen, men fødselen ville fremdeles ikke starte av seg selv.  På fredag ble det bestemt keisersnitt, og da var det kun Sarko som var i live.  Han lå i magen sammen med all annen gørr, men han kom tilverden og ble hetende "Häzelbirds Against All Odds".  Ett navn vi satte da han var kommet til verden mot alle odds.  Vårt ønske var en tispe, men vi hadde fulgt Sascha i så lang tid, at det var helt naturlig for oss å ta imot Sarko. At Ragnhild hadde vært  med på fødselen, veide også endel. Tispe fikk det bli neste gang.
I de åtte ukene  han bodde sammen med Sascha fikk han nok mat og da han var åtte uker veide han 6,5 kg.  I tiden som fulgte fram til Sarko var åtte uker var han hos oss flere ganger og vi hadde også Sarko og Sascha en helg hos oss.

Sarko's stamtavle:

     
   
     
 

Den første sommeren var han sammen med oss "overalt".  Jeg tror det er veldig viktig for å få en rolig og harmonisk hund, som vil trives og roe seg over alt. Først i august samme året var vi på Glittertind, Norges høyeste fjelltopp 2471 moh, snø iberegnet.  Turen gikk fra Glitterheim med hele familien og Stine var 7 år og Sire 11. Vi var ikke heldige med været for på toppen var det ikke noe å se, annet enn tåke, snø og noen appelsinskall.  Det fortalte oss at vi var kommet til toppen.  Både dagen før og dagen etter lå den badet i solskinn.  Både to og firbente var slitene denne kvelden.
Mye av fritiden ble tilbrakt i Tuddal i disse årene.  Sarko var på Gaustadtoppen ca. 20 ganger.  En gang på vinteren hvor vi gikk fra hytta og opp.  Det var en tur på 4 timer en veg og 1000 høydemeter opp.  På turen hjem tok jeg det veldig med ro, slik at han bare kunne tusle rolig ved siden av meg.  På den tiden hadde han også begynt å få problemer med hjertet sitt.


Sascha og Sarko i Tuddal -97, Sascha 6 år og Sarko 1 år.

   
Hunder må noen ganger finne seg i mye fra barna.  Bl.a. annet så ble det laget hundeseng, men det ble nok ikke brukt så mye.