NORD NSFin VCH Desperados Vilja

Vilja ble født på kennel Desperado 9. januar 2006 i Gaupne i Luster kommune i Sogn og Fjordane.  Når jeg ankom Gaupne fikk jeg plutselig to tisper å velge mellom.  Da jeg reiste fra Skien skulle jeg til Gaupne å hente en brun/lever tispe.  På grunn av div. omstendigheter ble det en avbestilling og dermed hadde jeg to hunder å velge mellom.  Valget var ganske enkelt, for Vilja valgte meg, og ville være med til Skien.  Noe hverken hun eller jeg har angret på.

I løpet av sine leveår har hun oppnådd følgende, (i tillegg til 3 valpekull)

 

Utstilling;  3. BIS valp, 1. AK, 1. BK, 2. BKK
Spor:
Årets sporspaniel i Norge i 2012 og 2014!
Årets sporspaniel i Telemark i 2007, 08, 09, 10, 11, 12, 13 og 2014.
I Norge; 59 x 1. premie, (herav 25 med HP), flere ganger prøvens beste hund.
I Sverige; 1 x 1. premie (SVCH)
I Finland; åpen klasse; 1. x 1. premie (Prøvens beste)
Winner klasse; 2 x 1. premie (prøvens beste) Fin JAVA (FinVCH)

Agility;
Bronsjemerke og deltatt på agilitystevne.

Lydighet;
Bronsjemerke og deltatt på lydighetsstevne uten plassering.

Hun er røntgen med A-hofter og er øyelyst med mindre anmerkninger.

 

 

Sporprøver.
Vår første sporprøve var i juli mnd. 2007.  Da reiste vi til Oslo en helg og skulle delta på to sporprøver.  Det var veldig varmt denne helgen, og begge våre prøver gikk til 0-er.  Det var vi ikke alene om.
I august fikk vi vår første 1. premie på prøven til Telemarks Dachshundklubb, og siden har det blitt 5 1-premier i Norge i 2007 og en i Finland i åpen klasse.

 Denne vant vi dessuten.  Vi var stolte og glade når vi reiste fra Finland.
Vår første sporprøve i 2008 var i Finland.  Vi reiste dit for å trene på spor, men hadde et håp om greie en 1. premie, slik at vi fikk vårt finske championat.  Den 4. mai vant vi hele sporprøven og fikk vårt etterlengtede Finske championat.
25. mai var vi på sporprøve hjemme i Skien og der fikk vår første HP.  Vår mål for 2008 var å perfeksjonere oss, og satse på HP-er.  Endelig var vår første HP i boks.
Sammen med Merethe og Burt reiste vi til Gaupne i mai-juni der fikk vi lov til å starte på prøve på søndag og det endte med en 1. premie.
Nå manglet vi ett svensk championat og den 29. juni, i starten på ferien vår, reiste vi til Lima og startet på svensk sporprov for første gang.  Vi fikk 1. premie og dermed er vi svensk, finsk og norsk viltsporchampion og kan titulere oss. NORD NSFin VCH Desperados Vilja.  Det var herlig!

I løpet av 2008 ble det 7 førstepremier på spor, 3 m/HP, flere ganger prøvens beste hund, men så sluttet sesongen med noen andreplasser og til slutt en null.
Sesongen 2008 var vi veldig fornøyd med.  Det var en meget god sporsesong og tre championater på et år er ikke så ille.

I 2009 hadde Vilja et valpekull i februar.  Valpene ble levert til påske og den ene valpen beholdt vi.  En sort/hvit tispe med navn Arja.  Arja tok mye tid, og har vel egentlig aldri gitt slipp på Vilja.

Sporsesongen 2009 ble aldri noen suksess, men vi fikk nå tatt 3x1.premie på blodspor, en fantastisk ferskprøve med 10 poeng (av 10 mulige).  Vi ble dermed godkjent som ettersøksekvipasje og fikk starte på elevarbeid.  I tillegg så fikk vi en andre premie, en tredje premie og jammen en null også.
I slutten av september reiste vi til Finland, og der ble det nok en 1. premie i vinner klassen (46p).  Nå mangler vi bare en 1.premie i Finland for å bli "skikkelig finsk JVA"
.